Kilenc (!) miskolci a magyar válogatottban!

2020.10.28. 16:01

Kilenc (!) miskolci a magyar válogatottban!
Magosira (balra) és Rajnára a nemzeti gárdában vár feladat a jövő héten (Fotó: dvtk.eu)

Huszonöt fős keretet hirdetett a válogatott új szövetségi kapitánya.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar férfi jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya 25 fős keretet hirdetett a lengyelek elleni jövő heti két budapesti felkészülési mérkőzésére. A magyar szövetség honlapjának szerdai beszámolója szerint az ezeken a találkozókon bemutatkozó kanadai Sean Simpson két kapust, kilenc hátvédet és 14 csatárt hívott be. Hét klub ad játékost a keretbe, és a névsorban van egy újonc is a 20 éves Révész Marcell személyében. A koronavírus-járvány miatt többen nem tudták vállalni a szereplést.

A nemzeti csapat legutóbb február 9-én a nottinghami olimpiai selejtezőn lépett jégre, így közel kilenc hónap kényszerszünet után játszik ismét mérkőzést. A Nemzetek Tornája keretében az első összecsapást jövő csütörtökön 20 órától rendezik, míg a másodikat két nappal később, szombaton 14.10-től.

A divízió I/B-s, az olimpiai kvalifikáció utolsó előtti körét Kazahsztánban sikerrel vevő lengyelek elleni mérkőzésekre a Tüskecsarnokban kerül sor, a koronavírus-járvány miatt a férőhelyek felére értékesítenek jegyeket, és a nézőknek kötelező lesz a maszk viselése. Az online jegyértékesítés már zajlik az Eventim hálózatában.

A keret:
Kapusok:

Hetényi Zoltán (DEAC), Rajna Miklós (DVTK Jegesmedvék)
Hátvédek: Garát Zsombor (MAC HKB Újbuda), Varga Arnold (UTE), Kiss Dániel (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC HKB Újbuda), Szabó Dániel (Hydro Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Tóth Gergely (FTC-Telekom), Vojtkó Mátyás (DVTK Jegesmedvék), Wehrs Kevin (DVTK Jegesmedvék)
Csatárok: Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Becze Tihamér (Sport Club Csíkszereda), Bodó Christopher (UTE), Csányi Karol (DVTK Jegesmedvék), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (MAC HKB Újbuda), Révész Marcell (DVTK Jegesmedvék), Sarauer Andrew (Hydro Fehérvár AV19), Sofron István (MAC HKB Újbuda), Terbócs István (MAC HKB Újbuda), Tóth Richárd (FTC-Telekom), Vas János (DVTK Jegesmedvék)
MiskolcDVTK Jegesmedvék

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés