Hirdetés
Hirdetés

Ha a mérkőzés eleje jobban sikerült volna…

| 2021. 12. 21. | 21:46:00
Kevés volt a miskolci akarat.
Ha a mérkőzés eleje jobban sikerült volna…
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Erste Liga 7. helyén álló DEAC látogatott a 9. helyen lévő DVTK-hoz december 21-én este. Azt túlzás lenne kijelenteni, hogy a debreceniek voltak a találkozó esélyesei, de az idei szezonban a két csapat eddigi összecsapásait (kettő volt belőle) a cívisvárosi csapat nyerte.

A vendég gárda kezdte jobban a bajnokit, már az első percekben is többször ott volt az egyetemisták előtt a gólszerzés lehetősége, végül a 8. percben szerzett vezetést a DEAC, 0–1. A debreceni előny 6 perccel később már a duplájára nőtt, 0–2. Az első harmadban végül így maradt az állás.

A második harmad sem indult eseménytelenül, már az 5. minutumban tovább növelte előnyét a DEAC, 0–3, ám 3 perccel ezután szépített a diósgyőri alakulat, 1–3. Aztán jött egy váratlan fordulat a semmiből, a második játékrész 10. percében újabb gólt szerzett a DVTK, már 2–3 állt az eredményjelzőn, újra kiélezett lett a mérkőzés. Sőt, mi több a 15. percben ki is egyenlített a Miskolc, de 2 perc múlva már újra vezetéshez jutott a Debreceni Egyetem, pár másodperccel később pedig az előnyét „megfejelte” még egy góllal a vendég együttes, 3–5. Az utolsó harmadra ezzel a kétgólos debreceni előnnyel fordulhattak végül a mérkőző felek, mely egy igencsak eseménydús és izgalmas kétszer húsz perc után alakult ki.

A befejező etap a gólok számában egyáltalán nem hasonlított az előzőekben látottakhoz, küzdöttek becsülettel a csapatok ugyan, de gól már nem született – kétgólos győzelmet (3–5) aratott a DEAC.

Hirdetés
Hirdetés