Hirdetés

Hirdetés

Az a fránya harmadik harmad...

civishir.hu

2022.04.28. 19:44

Az a fránya harmadik harmad...
Pedig az örömre is volt ok mérkőzés közben (Fotó:MTI/Koszticsák Szilárd)

Magyarország–Dél-Korea összecsapást rendeztek jégkorongban.

Hirdetés

Dél-Korea ellen játszott felkészülési mérkőzést a világbajnokságra készülő magyar férfi jégkorong-válogatott április 28-án este.

A mérkőzést jobban kezdték a mieink, Sofron István révén már a 6. percben vezetést szereztünk, 1–0. Még az első harmadban sikerült kiegyenlíteniük a koreaiaknak, a 11. minutumban Lee Jong-Min volt eredményes, 1–1. Ennyivel is zárult az első húsz perc.

A második játékrészt szintén mi kezdtük jobban, 6 perc 33 másdoperc telt el ebből az etapból, amikor a Ferencváros csatára, Nagy Gergő lőtt szép gólt, 2–1-re vezettek a magyarok. Erre is jött azonban válasz az ázsiaiktól, méghozzá elég hamar, Kim Sang-Wook volt eredményes alig másfél perccel később, 2–2. Ez az eredmény állt az eredményjelzőn 40 percnyi játék után.

A harmadik harmadban fordult a kocka, Dél-Korea elkezdett – ha nem is jól, de – egyre jobban hokizni, a 6. minutumban körbejáratták a pakkot, majd a kék vonal közeléből lőtt pazar gólt Park Jin-Csu, 2-3. A slusszpoént a negyedik vendég gól okozta: Jeon Csung-Woo 1 perc 4 másdoperccel a találkozó vége előtt talált be a magyar kapuba, 4–2-re győztek a koreaiak.

Férfi jégkorong, Felkészülési mérkőzés:
Magyarország–Dél-Korea 2–4 (1–1, 1–1, 0–2)
jégkorongmagyar válogatottvilágbajnokságFelkészülési mérkőzés

Hirdetés

Hirdetés