Hirdetés

Hirdetés

Így kell elkezdeni egy világbajnokságot!

civishir.hu

2022.05.03. 17:39

Így kell elkezdeni egy világbajnokságot!
Nagyszerű rajt (Fotó: Olvasónktól)

Dél-Korea kipipálva, sőt leiskolázva!

Hirdetés

Elrajtolt a magyar jégkorong-válogatott számára is a divízió I/A-világbajnokság csoportja Ljubljanában május 3-án délután.

Először Dél-Korea nemzeti csapata várt a mieinkre, akiktől a múlt héten edzőmeccsen 4–2-re kikaptunk. Hiába a rossz előjelek, már az első harmad után 2–0-ra vezettek a magyarok.

A találkozó 7. percében egy védőn megpattanva vágódott a pakk a tehetetlen Dalton válla fölött a jobb felsőbe, 1–0-ra vezettünk Fejes lövése után. Egy perccel később pedig jött a második magyar találat, amikor is egy kipattanót Sofron laposan lőtt a kapu közepébe, 2–0.

A második harmad álomszerűen alakult a mi szempontunkból. Erdély a 4. minutumban bevitte a korongot a támadóharmadba, középről lőtt, de csak a kapuvasat találta el. A kipattantót azonban balról, éles szögből rálőtte a koreaiak kapusára, akiről bepattant a pakk, 3–0. A 8. percben parádés magyar összjáték után ismét Erdély volt eredményes, 4–0 állt az eredményjelzőn ekkor a mieink javára. És még nem volt vége! Erdély harmadszor is gólt lőtt: most épp kapásból bombázott a léc alá, 5–0.

A harmadik etap jókora magyar szerencsével volt tarkítva, volt egy lehetőség ugyanis, amikor háromszor is a kapuvasat találták el az ázsiaiak. De, ahogy mondani szokták: jó csapatnak szerencséje is van. Márpedig a magyar válogatott ezúttal jól játszott, még a befejező játékrészben is megvoltak a helyzeteink, igaz egy gólt csak talált valahogy Dél-Korea, de megérdemelten győzött ekkora különbséggel a nemzeti csapatunk, így kell elkezdeni egy világbajnokságot.

Folytatás május 4-én 15 óra 30 perctől a litvánok ellen.

Férfi jégkorong, Divizíó I/A világbajnokság, 1. forduló:
Magyarország–Dél-Korea 5–1 (2–0, 3–0, 0–1)
Ljubljana, 
Hala Tivoli, 1500 néző. V: Holm (svéd), Sewell (brit) – Leermakers (holland), Zgonc (szlovén)
MAGYARORSZÁG: RAJNA – Garát (1), Macaulay / Pozsgai, Horváth M. / Szirányi B. (1), FEJES 1 / Kiss R., ERDÉLY CS. 3 (1), HÁRI J.(2), SOFRON I. 1 (1) / Kulmala, Sebők, Magosi B. / Nagy G. (1), Terbócs (1), Papp K. (1) / Kóger D., Vas J., Tóth R. / Sárpátki
Szövetségi kapitány: Sean Simpson
DÉL-KOREA: Dalton – LI TON KU, Bom Szuk Ju / Kim Von Dzsun (1), O In Kjo / Szong Hjong Csol, Li Min Dzse / Nam Hi Tu, AN DZSIN HUJ (1), Kang Jun Szok, Kim Szang Vuk 1 / Kim Ki Szung, Li Csong Min, Pak Dzsin Kju / Dzson Dzsung Vu, Kim Hjo Szuk, Sin Szang Hun / Li Dzse Huj, Kang Min Van, Li Dzsong Min / Kang Hvan Hi
Szövetségi kapitány: Li Csang Jung
Gólszerző: Fejes (6:19 – Papp K, Nagy G.), Sofron (7:42 – Garát, Erdély), Erdély (23:19 – Sofron), Erdély (27:38 – Terbócs, Hári – emberelőnyből), Erdély (30:27 – Szirányi, Hári), ill. Kim Szang Vuk (57:49 – Kim Von Dzsun, An Dzsin Huj)
Kapura lövések: 23–20
Gól – emberelőnyből: 2/1, ill 4/0

MESTERMÉRLEG
Sean Simpson: 
– Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Tanultunk a múlt heti edzőmeccsből, megvolt a játéktervünk, és ezt a srácok remekül kivitelezték. Mindenki motivált volt, nagyon akarták a győzelmet és kiszolgálni a szurkolóinkat, akik nagy támaszt nyújtottak. A védekezésünk is jó volt, nemcsak a kapusunk és a védőink részéről, hanem mindenki részéről, hiszen aki éppen jégen van, az ugyanúgy védekezik is. Sok helyzetet tudtunk kialakítani a harmadukban, nagy forgalmat bonyolítottunk le a kapusuk előtt, aki remekül védett legutóbb Budapesten. Múlt péntek óta sem lazsáltunk, sokat dolgoztunk, videóztunk, elemeztünk, ennek meg is lett az eredménye. Fontos azonban, hogy ez még csak egy meccs volt: két lábbal kell a földön maradnunk, és továbbra is ugyanígy koncentrálni, mert ez egy világbajnokság, itt nincs könnyű összecsapás – nem számít, ki jön szembe, a saját játékunkhoz kell ragaszkodnunk!
jégkorongmagyar válogatottvilágbajnokság

Hirdetés

Hirdetés