Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kanadai sztáredzőt szerződtetett a DVTK

| 2023. 05. 02. | 18:01:00
A jégkorong legmagasabb szintjein dolgozott, de nem csak emiatt esett rá a választásunk - mondta a klunbigazgató.
Kanadai sztáredzőt szerződtetett a DVTK
Hirdetés
Hirdetés

A DVTK Jegesmedvék bejelentették, a következő szezonban Steve Kasper lesz a csapat vezetőedzője. A 61 éves kanadai szakember játékosként jelentős NHL-karriert tudhat maga mögött, több mint egy évtized alatt 915 mérkőzést játszott a Bostonban, a Los Angelesben, a Philadelphiában és a Tampa Bayben, utóbbi együttesből 1993-ban vonult vissza.

Az 1982-ben az NHL legjobb védekező csatárának megválasztott – azaz Selke Trorphy-elismeréssel jutalmazott – Kasper azonnal belevágott az edzősködésbe: előbb másodedző volt Bostonban, aztán az AHL-es csapatnál számoltak vele vezetőedzőként, aztán ugyanezt a feladatot megkapta 1995 és 1997 között az NHL-es Bruinsnál is. Ezt követően játékosmegfigyelőként dolgozott, majd 2017-ben csatlakozott a kínai projekthez, ahol volt az U18-as válogatott szövetségi edzője, az orosz junorligás kínai együttest is irányította, valamint a KHL-es Kunlunnál is volt segédedző.

Láda Balázs általános igazgató a klubhonlapon elmondta:

 “Olyan vezetőedzőt kerestünk, aki rendszerben gondolkozik, minden részletre kiterjedően tudja irányítani a munkát, nyitott gondolkodású és partnerként kezeli a kollégáit. Steve Kasper megfelel ezeknek a kritériumoknak, a tárgyalások során éreztük, hogy motivált és szeretne maradandót alkotni a DVTK Jegesmedvéknél. Örülünk neki, hogy egy ilyen szakembert sikerült bevonni a magyar jégkorong közegébe. A jégkorong legmagasabb szintjein dolgozott, de nem csak emiatt esett rá a választásunk.”

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés