Hirdetés
Hirdetés

A kapitány nem kegyelmezne Miskolcon a vikingeknek

| 2023. 02. 06. | 13:49:00
Székely Norbert: minél jobban meg kell vernünk Izlandot
A kapitány nem kegyelmezne Miskolcon a vikingeknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint az Izland elleni minél nagyobb arányú győzelem az elsődleges cél a magyar női kosárlabda-válogatott számára, amely a héten két miskolci mérkőzéssel zárja le az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

A péntek óta együtt készülő nemzeti csapat csütörtökön Izlandot, vasárnap pedig Romániát fogadja a DVTK Arénában. A magyarok négy meccs után két-két győzelemmel és vereséggel állnak a C csoportban, és sikeres hajrával jó esélyük van arra, hogy csoportmásodikként kijussanak a kontinenstornára. Az éllovas spanyolok már biztos Eb-résztvevők.

Van elég tudásunk, önbizalmunk és elhivatottságunk az Eb-szereplés kiharcolásához. Határ Bernadett és Lelik Réka játékára nem számíthatok, de előbbi novemberben sem játszott, bízom benne, hogy akik itt vannak, a legjobbjukat fogják nyújtani. Izlandot minél nagyobb pontkülönbséggel kell vernünk, majd követni a többi eredményt, és ha minden jól megy, a második mérkőzést elegendő csak megnyernünk"

- fejtette ki a szakvezető a hétfői sajtótájékoztatón. A tervekhez bizakodásra ad okot, hogy a válogatott 2021 novemberében 115-58-ra nyert Izlandon, három hónappal ezelőtt pedig 99-40-re diadalmaskodott Romániában

Szalay Ferenc, a szövetség (MKOSZ) elnöke kiemelte, ez egy fiatal válogatott, amely az elmúlt 9-10 év tudatos építkezésének köszönhetően mára beérett.

Négy európai szinten pallérozódó magyar klub van, soraikban sok magyar játékossal. A célunk az olimpiai részvételt lehetővé tevő selejtezős szereplés. Az MKOSZ mindent megtesz azért, hogy az utánpótlás magas szinten működjön, 20-22 ezer igazolt játékossal indultunk, most közel 100 ezernél járunk, a fejlődés egyértelmű. Remélem, a tavaszi küldöttgyűlésen újra bizalmat szavaznak nekem a küldöttek, és folytathatjuk a megkezdett munkát - tette hozzá az elnök.

A júniusi, szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-ről a nemzetközi szövetség az ukrajnai háború miatt kizárta Oroszországot és Fehéroroszországot, így az F és az I csoportból már csak a csoportelsők kerülnek az Eb-re, a csoportmásodikok biztosan nem. A maradék nyolc csoport másodikjai közül a legjobb négy csatlakozik majd a tíz csoportgyőzteshez és a két rendezőhöz - amennyiben egyik rendező ország sem kvalifikálja magát a selejtezőből. Ha megteszi, akkor ez további csoportmásodikok kijutását jelentené.

Hirdetés
Hirdetés