Hirdetés
Hirdetés

Kékesi Mártonnak sok emlékezetes pillanata maradt az olimpiáról

| 2022. 03. 18. | 13:55:00
A miskolci alpesi sízőnek nagy tervei vannak a jövőre nézve is.
Kékesi Mártonnak sok emlékezetes pillanata maradt az olimpiáról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kékesi Márton személyében először szurkolhattunk diósgyőri sportolónak téli olimpián. A miskolci születésű sízővel pályafutása második olimpiájáról készített beszélgetést a klub hivatalos honlapja.

– Felejthetetlen élményt jelentett a világ szeme előtt a magyar zászlót vinni Tóth Zita alpesi síző társammal. Ez egy olyan pillanat és megtiszteltetés volt számunkra, ami nagyon kevés olimpikonnak adatik meg. Nagyon örülünk, hogy minket választottak, ráadásul egy nagyon látványos és emlékezetes megnyitón vihettük a zászlót – kezdte a gondolatait a síző.

Azt hiszem, a kvalifikáció volt az olimpia legnehezebb része. És ezért minden percét, minden pillanatát ki akartam élvezni Pekingnek amellett, hogy jól is teljesítek. A lényeg az, hogy egy jó folyamat elindult, ami nem szabad, hogy megtörjön. Jó érzésessel érkeztem haza

– mondta el Kékesi Márton.

Ha pedig már hazaérkezés, arról is beszélt a sportoló, hogy azóta mi történt vele. – Minimálisat pihentem, de benne vagyok a ritmusban. Az olimpia után pár nappal már a magyar bajnokságon indultam, nem volt alkalmam edzeni a pályán, inkább minden lehetséges időt kihasználtam a pihenésre, hogy friss legyek, és végül egy kiélezett versenyben sikerült is megszereznem a 16. és 17. bajnoki címem műlesiklásban, majd összetettben. Utána nagyon sok interjút adtam, és Miskolc város polgármestere, Veres Pál is személyesen gratulált nekem – foglalta össze az alpesi síző.

És, hogy mik is a jövőbeni céljai? – Hamar szeretnék javítani az óriás-műlesiklás FIS pontszámomon. Közép- és hosszabb távlatokban pedig a cél a 2023-as franciaországi világbajnokság Courchevel Tourisme-ban, ahol az összes alpesi számban szeretnék rajthoz állni – fejezte be gondolatait a miskolci olimpikon.

Hirdetés
Hirdetés