Hirdetés

Hirdetés

Nagy bukás a Tour de Hongrie-n

Cívishír.hu

2022.05.13. 10:37

Nagy bukás a Tour de Hongrie-n

Az összetett éllovasa feladta.

Hirdetés

Íme, a Tour de Hongrie május 12-i hajdúszoboszlói sprintbefutóján történt bukás, amely következtében a szerdai nyitányon győztes, a csütörtökön az összetett éllovasaként sárga trikóban tekerő holland Olav Kooij nem folytatja az országúti kerékpáros körversenyt.

A baleset a célegyenesben történt a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 192 kilométeres etapon. Szilasi László versenyigazgató május 13-án arról tájékoztatott, hogy Kooij vádlija sérült meg, ennek nyomán feladta a versenyt és pénteken hazautazik. Hozzá hasonlóan csütörtök este saját lábán hagyta el a kórházat a Human Powered Health kerékpárosa, a szintén holland Arvid de Kleijn, aki kisebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedett. Pénteken aztán közösségi oldalán bejelentette, hogy ő sem folytatja a Tour de Hongrie-t.

„Minden rendben volt az utolsó 500 méterig, amikor óriásit estem. A kórházban nem állapítottak meg törést, de nem leszek ott a pénteki rajtnál, mert pihennem kell” – közölte a 28 éves sprinter.

A vasárnapig tartó, 905 kilométer össztávú magyar körversenyen pénteken a Sárospatak és Nyíregyháza közötti 154 kilométeres etap következik.
HajdúszoboszlóTour de Hongrie

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés