Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Főtáblán a DVTK női kosárlabdacsapata!

| 2022. 10. 13. | 10:06:00
A miskolciak a selejtezőből indulva jutottak be az Euroligába.
Főtáblán a DVTK női kosárlabdacsapata!
Hirdetés
Hirdetés

A házigazda DVTK az izraeli Ramla után október 12-én, szerdán a török Botast is legyőzte a női kosárlabda Euroliga miskolci selejtezőtornáján, ezzel története során először feljutott a főtáblára. Völgyi Péter vezetőedző együttese kedden 80-54-re verte az izraelieket, és másnap annak a tudatában lépett pályára a DVTK Arénában, hogy siker esetén bekerül az elitmezőnybe, vereségnél pedig várhatóan a második vonalnak számító Európa Kupában fog szerepelni a 2022/23-as idényben – írja az MTI.

A bajnoki bronzérmes miskolci együttes – amely jelenleg 4/0-ás győzelmi mérleggel áll az NB I-ben – a találkozó elejét leszámítva végig vezetett és magabiztosan győzött. A Botas és a Ramla csütörtökön 18 óra 30 perctől egymás ellen zárja a selejtezőt.

A Diósgyőrnek harmadik próbálkozásra sikerült bekerülni az Euroliga elitmezőnyébe, 2019-ben az olasz Venezia, 2020-ban pedig a török Izmit megakadályozta ebben. A 16 klubot felvonultató EL-főtáblán –ahonnan hiányoznak az ukrajnai háború miatt kizárt orosz klubok – alanyi jogon ott lesz a címvédő Sopron Basket és az Atomerőmű KSC Szekszárd is, a csoportkör október 26-án rajtol.

Eddig egyszer, a 2009/10-es idényben fordult elő, hogy három magyar csapat szerepelt az EL-főtáblán, akkor az MKB Euroleasing Sopron, a MiZo Pécs 2010 és a Szeviép-Szeged szerepelt a legjobbak között.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés