Padlógázt nyom a DVTK!

Borsodihir.hu

2020.06.30. 14:58

Padlógázt nyom a DVTK!
A rali- és a ralikrosszversenyeket több ezren nézik a megyében

Immár az autósportoknak is van szakosztálya Miskolcon.

Hirdetés

Hirdetés

Már autósport-szakosztálya is van a DVTK-nak. Az idén 110 éves diósgyőri sportegyesületnek ez a huszadik szakosztálya. Világi Péter kommunikációs és marketingigazgató a június 30-i sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy megítélése szerint a labdarúgás után az autósport a legnépszerűbb a világban és Magyarországon is. Ezért döntöttek úgy, hogy ezzel a sportággal bővítik az egyesületet. Azt mondta, hogy a rali- és a ralikrosszversenyeket több ezren nézik a megyében, és mostantól a helyi szurkolók például a Miskolc-, vagy az Ózd-ralin a DVTK pilótáinak külön is szoríthatnak.

Adamovits Márk szakosztályvezető azt emelte ki, hogy Miskolcot, a sport egyik fellegvárát és a DVTK-t ezentúl nemcsak a foci, a birkózás, a jégkorong jellemzi majd, hanem az autósport is.

Az autósport-szakosztály már most ismert neveket tudhat a soraiban, mivel ezentúl a DVTK színeiben versenyez a 2018-as magyar rali-bajnok Hadik András, a szintén ralis Friedmann Zsolt és a már ralikrosszban szereplő – korábban raliban abszolút magyar bajnok – Spitzmüller Csaba.

A klubválasztásuk nem véletlen, mivel mindhárman miskolciak. A koronavírus-járvány miatt az elmúlt időszakban nem versenyezhettek, de a jövőben nemcsak hazai, hanem futamokon is szeretnének indulni.

MiskolcDVTKautósport

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés