Roncsderbibe illő jármű Sajószentpéteren

Borsodihír

2021.11.12. 14:48

Roncsderbibe illő jármű Sajószentpéteren
Fotók: police.hu

Vakmerő miskolci sofőr ült a volán mögött.

Hirdetés

Hirdetés

Balesetveszélyes gépjárművet szűrtek ki a rendőrök a forgalomból Sajószentpéteren. Eljárás indult a sofőrrel szemben, és a bevonták a közlekedésre alkalmatlan jármű forgalmi engedélyét.

A Sajószentpéteri Rendőrőrs egyenruhásai november 11-én reggel Sajószentpéteren, a Kossuth utcán állítottak le egy járművet. Az autó pont előttük haladt az úton és folyamatosan imbolygott a hátsó része, erre figyeltek fel a rendőrök.

Kenderkötéllel rögzítette

Az ellenőrzés során a járőrök megállapították, hogy a tulajdonos gépjárművével úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy az autó alkalmatlan volt arra. A futómű híd ugyanis le volt szakadva, de olyan mértékű volt a korrózió, hogy azt már nem lehetett hova visszafogatni. A miskolci férfi az autója műszaki hibáját egy kenderkötéllel „orvosolta”. A kötelet a vonóhorog kampóra erősítette, és azt az alvázon keresztül a vezetői ülés konzoljához kötötte, így próbálva elkerülni, hogy ki ne essen a jármű alól a hátsó híd.

Vette

A rendőrök megállapították továbbá az is, hogy a 2021. október 6-án vásárolt gépjármű átíratása sem történt meg 15 napon belül.

Az 55 éves sofőrrel szemben a rendőrök szabálysértési feljelentést tettek, a balesetveszélyes gépjármű forgalmi engedélyét pedig bevonták.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés