Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Véres féltékenységi jelenet Miskolcon – 7 év börtön

| 2019. 10. 04. | 18:26:00
Karddal okozott súlyos sérülést a vádlott.
Véres féltékenységi jelenet Miskolcon – 7 év börtön
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 7 év börtönnel sújtotta a Miskolci Törvényszék október 4-én azt a miskolci férfit, aki 2017 márciusában kis híján megölt karddal egy embert a borsodi megyeszékhelyen.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott egy ismerősét látogatta meg a Békeszálló-telepen. A családi háznál B. Attila összetalálkozott korábbi élettársával, annak barátjával és másokkal. Az ittas vádlott agresszívan lépett fel, provokálni kezdte az udvaron tartózkodókat, főként volt élettársa barátját. Majd azzal fenyegetőzve ment el, hogy később visszatér. Beváltotta, sőt. Egy karddal hadonászva előbb betörte egy parkoló gépjármű ablakait, majd volt élettársa felé indult. A nő és partnere bemenekültek a házba, utóbbi egy baltával igyekezett ellenállni, mielőtt sikerült egérutat nyerniük. 

Ekkor B. Attila figyelme egy másik férfi felé fordult, és a fejére sújtott a fegyverrel. A penge húszcentis vágást ejtett a sértett arcán, az illető erősen vérzett, az eszméletét is elveszítette. 

A tettes elmenekült, de nemsokára elfogták a rendőrök. A sértett csak annak köszönhette az életét, hogy a támadás pillanatában ösztönösen hátralépett. Ezért B. Attilát emberölés kísérlete és garázdaság bűntette miatt marasztalra el a bíróság. Az ítélettel szemben vádlott és védője fellebbezett, míg az ügyész tudomásul vette azt. Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla jár el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés