Méltán büszke diákjára Ózd

Ózd.hu

2019.04.19. 11:37

Méltán büszke diákjára Ózd
Fotó: Ózd.hu

A polgármester köszöntötte.

Hirdetés

Polgármesteri elismerésben részesült egy egri gimnáziumba járó ózdi fiatal, Csépányi István. A 17 éves középiskolás számos országos és nemzetközi versenyről szép eredményekkel tért haza. A diák főleg matematikában és fizikában jeleskedik - írja az Ózd.hu.

„Ezekkel lehet igazából leírni a körülöttünk lévő világot. Az fogott meg bennük, hogy általuk megismerhetjük a természetet” - mondta Csépányi István.

Csépányi István jelenleg az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanulója, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a matematika- és a fizikaoktatásra, ezért is jelentkezett oda. A fiatal a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szeretné elkezdeni felsőfokú tanulmányait, amelyek befejezése után kutatófizikusként dolgozna.

„Úgy gondolom, hogy a diák, aki most kitüntetést kapott, olyan jó példával jár elő, amit mindenkinek ajánlatos követni. Arra biztatok mindenkit az ő példáján keresztül, hogy tanuljon, hiszen érdemes, és nagyon szép eredményeket lehet elérni”

- hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

Csépányi István egyébként nemcsak az iskolapadban, de otthon is sokat foglalkozik a két tantárggyal, naponta legalább három órát tölt tanulással. Az elismerő oklevél mellett egy ajándéktárgyakból összeállított meglepetéscsomagot is átvett a polgármestertől.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés