Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az emődi tini vécépapírral betömte az újszülött száját, majd a kicsit átdobta a szomszédba

Cívishír | 2024. 06. 14. | 09:30:43
Debrecenben folytatódik az ügy.
Az emődi tini vécépapírral betömte az újszülött száját, majd a kicsit átdobta a szomszédba
A gyerek életét nem sikerült megmenteni (Fotó: Illusztráció/pixabay)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2024 februárjában előkészítő ülésen a fiatalkorú vádlottat emberölés bűntette miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott, a védő és az ügygondnok enyhítésért, az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A váddal egyező, az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a fiatalkorú vádlott egy közösségi oldalon 2022 márciusában ismerkedett meg egy fiatalemberrel, akivel párkapcsolatba lépett. A lány szülei ellenezték a kapcsolatot, ezért a vádlott és a férfi néhány hónapig még találkozgatott egymással. A vádlott teherbe esett, a férfi pedig megszakította a kapcsolatot vele. Az akkor 15 éves tini titkolta a terhességét, orvoshoz nem járt, nem készült a gyermek érkezésére. 2023 februárjában a szülés megindult, és a vádlott a házuk udvarának hátsó részében egészséges kislánynak adott életet.

A vádlott miután elvágta a köldökzsinórt, vécépapírral betömte a csecsemő száját, és átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára. Ezt követően visszament a lakásba.

A szülei észrevették a padlón, illetve a szőnyegen lévő vérfoltokat, és értesítették a mentőszolgálatot. A lányt kórházba szállították, ahol megállapították a szülés tényét. Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, ezért értesítették a rendőrséget.  A kiérkező rendőrök késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki azonban a gondos orvosi ellátás ellenére elhunyt.

A Debreceni Ítélőtábla június 20-án tárgyalja az ügyet.