Hirdetés
Hirdetés

Bemutatunk kétfajta koszorúalapot, amiket gyakran használnak dekorációhoz

Borsodihír | 2024. 07. 12. | 10:41:54
XXX
Bemutatunk kétfajta koszorúalapot, amiket gyakran használnak dekorációhoz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor kegyeleti díszt, koszorút, kopogtatót, netán asztali díszt készítünk, sok esetben koszorúalapot használunk hozzá. Ezek közül a legnépszerűbbek a széna, illetve a vessző-koszorúalapok, de felmerül a kérdés, hogy vajon melyik jobb. 

Sokan csak a végeredményt látják, amikor már készen van a koszorúalapból a dísz, így nem nagyon érzékelik a különbséget. Ezért kerestük a választ arra a kérdésre, hogy melyik a jobb, a széna vagy a vessző. Most kiderítettük, hogy melyik típus mire jó, és hogyan kell bánni velük. 

A Valex Decor Kft. koszorúalapokat is kínál mindkét típusból nagykereskedők, virágkötészetek, ajándékboltok számára. A széna-koszorúalapnak és a vessző koszorú alapnak is megvan a maga szépsége és előnye, amiért érdemes használni őket. 

A szénából készült koszorúalap

A szénából készült változatot elsősorban mindenszentekkor alkalmazzuk, de a kegyeleti díszeknek is kitűnő alapjai lehetnek a szeretteinkről való megemlékezéshez. A karácsony előtti időszakban, adventkor is készíthetünk belőle gyönyörű asztali díszt, amit hagyományosan négy gyertyával öltöztetünk fel gyertyatüske segítségével. 

Mivel a széna-koszorúalap nagyon tömör, ezért évekig felhasználhatjuk, esetleg minden alkalommal, amikor elővesszük, lehet egy picit változtatni a díszítésen, hogy ne legyen egyhangú. A cirokkal erősített típus még tartósabb, ez a fajta kimondottan időtálló darab. 

Nemcsak natúr, hanem különféle színű szizállal bevont alapokat is vásárolhatunk, amelyek felhasználása még izgalmasabb lehetőségeket nyújt. 

A vessző-koszorúalapok is nagyon dekoratívak

A vessző-koszorúalapból fantasztikus kopogtatók készíthetők, amihez nem is kell sok kézügyesség. Többféle alapszínből választhatunk, ezzel megadhatjuk az ajtódísz stílusát és árnyalatát. 

Lehet dekorálni szalagokkal, táblácskákkal, feliratokkal, csodás selyemvirágokkal, a kreativitásunknak csak a képzeletünk szabhat határt. Minden szezonra, minden ünnepre készíthetünk különböző hangulatú kopogtatókat. 

Azonban nem szabad megálljt parancsolni a lehetőségeknek, hiszen ebből a típusból is készülhet asztaldísz vagy akár adventi koszorú is. Fenyővel körbekötve kegyeleti dísznek is alkalmas. De akkor mégis mi a különbség a két típus között? 

Tűzdelni vagy ragasztani

A széna koszorú alapra ragasztópisztollyal tudunk erősíteni dekorációkat és anyagokat, illetve a vékonyabb végeket bele is lehet szúrni. Vessző-koszorúalap esetén a szárral rendelkező száraz- vagy selyemvirágokat is bele lehet illeszteni egyszerűen, ragasztóanyag nélkül. 

Emiatt fel tudjuk használni úgy is, hogy csak eltávolítjuk a betűzdelt dolgokat, nem fog meglátszani, ha jól csináltuk. Amit ragasztunk, azt már nem biztos, hogy olyan szépen le lehet szedni, hogy ne látszódjon meg a nyoma. 

Mindenesetre bármelyiket is választjuk, mindkettőből csodás díszek válhatnak, ha jól válogatjuk össze a dekorelemeket.