Hirdetés
Hirdetés

Ezeket a szabályokat tartsd be, ha fogyni akarsz

| 2022. 10. 18. | 16:42:00
XXX
Ezeket a szabályokat tartsd be, ha fogyni akarsz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sosem könnyű, ha arra vállalkozunk, hogy leadunk pár kilót, hiszen ez minden esetben lemondásokkal jár. Természetesen ez korántsem jelenti azt, hogy koplalnod kell, viszont ha eredményt akarsz elérni, akkor bizony szigorúnak kell lenned magadhoz.

Ebben a cikkünkben hozunk neked néhány fontos szabályt, amit érdemes betartani, ha komolyan eldöntötted, hogy lefogysz. Olyan tanácsok ezek, amik nemcsak a felesleges kilók leadását, hanem az egészséged megőrzését is támogatják. 

Igyál fehérjét!

Ha az a célod, hogy könnyedén fogyj, akkor mindenképp iktasd be az étrendbe a fehérjeporokat! A Sunpure Magyarország webshopjában növényi fehérjéket találsz, amik válogatott alapanyagokból készülnek. Ezek a termékek komplex étrend-kiegészítőknek minősülnek, ugyanis a fehérjén kívül más biológiailag aktív összetevőket is tartalmaznak.

A fehérje a szerveztünk egyik alapvető építőköve, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egészségesek legyünk. Az már csak ráadás, hogy ha megiszol egy fehérje shake-et, akkor azzal ki tudsz váltani egy teljes étkezést. Amellett, hogy táplál, kellőképpen eltelít, és elveszi az éhségérzetet is.

Fogyassz sok rostot!

A rostok valójában olyan szénhidrátok, amiket a gyomrunk nem tud megemészteni, ugyanakkor az emésztésben nagyon fontos szerepet töltenek be. Ugyanúgy, ahogy a fehérje, a rost is teltségérzetet okoz, ami azt jelenti, hogy kisebb adagot is elegendőnek érzünk. Arról nem is beszélve, hogy csak később leszünk éhesek.

Rostban gazdag élelmiszernek számítanak a gabonapelyhek, a zöldségek, a gyümölcsök, az olajos magvak és a teljes kiőrlésű termékek is. Ha nem is mindegyiket, de ezekből párat mindenképp építs be a mindennapi étrendbe!

Sportolj!

A bevitt kalóriát nemcsak úgy tudjuk csökkenteni, hogy kevesebbet eszünk, hanem úgy is, hogy ledolgozzuk őket. A rendszeres sportolással nagymértékben megkönnyíted a dolgodat, hiszen többet ehetsz még akkor is, ha fogyókúrázol. Ha pedig súlyzós edzéseket is végzel, amivel növeled az izmaidat, akkor pedig nemcsak fogyni fogsz, hanem formásodsz is.

Ne egyél finomított szénhidrátot!

Sokat tehetsz a fogyásod érdekében azzal is, ha kerülöd a finomított szénhidrátokat. Különösen a cukrot, a lisztet és a fehér kenyeret, ezekkel ugyanis rengeteg kalóriát viszel be a szervezetedbe.

Ha nem akarod teljesen elhagyni őket az étrendedből, akkor különböző alternatívákkal helyettesítheted őket. Cukor helyett használhatsz például édesítőt, liszt helyett zabpehely- vagy mandulalisztet, kenyér helyett teljes kiőrlésű toastot. 

Ahhoz, hogy le tudj fogyni csak egy egyszerű dolog kell, ez pedig nem más, mint a kalóriadeficit. Vagyis az, hogy az elhasznált kalória több legyen, mint az, amit beviszel. Ez többféleképpen is megvalósítható, de ha tartós eredményre vágysz, akkor fogadd meg a tanácsainkat! Így anélkül szabadulhatsz meg a felesleges kilóktól, hogy sanyargatnod kellene a testedet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés