Hirdetés
Hirdetés

Hogyan kezelhetők a pigmentációs foltok természetesen?

borsodihir.hu | 2023. 11. 20. | 09:48:01
XXX
Hogyan kezelhetők a pigmentációs foltok természetesen?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A lakosság körülbelül 15-20%-a érintett a pigmentációs foltok, szeplők, öregségi foltok kapcsán. Előbb-utóbb mindannyian szeretnénk többet megtudni a kor előrehaladtával bekövetkező változásokról, hiszen így még több lehetőségünk nyílik a megfelelő bőrápolási rutin kialakítására és az arcbőrünk szépségének megőrzésére. 

A jó hírünk, hogy a zavaró barna foltok kezelhetők természetes hatóanyagok segítségével, az alábbiakban erről írunk.

Kezelhetők vagy sem?

A leggyakoribb panasz, hogy nehéz látványos eredményeket elérni a kezelés terén, ám az igazság az, hogy az egyöntetűbb, egységesebb bőrkép elérhető, ami egyúttal azt is jelenti, hogy halványabbá válnak a pigmentfoltok. A halványítás érdekében érdemes kipróbálni a BIOLA Webshop peeling kategóriájából beszerezhető Bio vadvirág bőrmegújító peelinget, ugyanis a sötét foltok mérséklésében központi szerepet kap a bőrmegújítás.

Nézzük meg egy kicsit részletesebben, hogy mi történik bőrünkkel a negyvenes éveinkben: ebben a korban már észervehetőbbek a bőröregedés folyamatai, melynek legfőbb oka, hogy csökken az ösztrogén szintje. Ez a hormon ugyanis szerepet játszik a bőrkontúrok megtartásában, azaz a fiatalos, egységes bőrkép fenntartásában. 

Mi történik, amikor lecsökken az ösztrogénszint? Az arcszőrzet növekedése mellett pattanások jelenhetnek meg, ugyanakkor a kollagén- és elasztintermelés is csökken, nem beszélve róla, hogy a bőrsejtek megújulási ciklusa jóval hosszabbá válik. Sajnos a pigmentfoltok és szeplők megjelenésének mindez kedvez. Továbbá mérséklődik a víztartalom, a felhám és a hidrolipid réteg vékonyodik, s ettől bőrünk érzékenyebbé válik a külső hatásokkal szemben, ami együtt jár azzal is, hogy hajlamosabbá válik a kiszáradásra. A szabálytalanabb festékanyag-termelés pedig pigmentációs foltok kialakulását eredményezi.

Mit tehetünk az öregségi foltok ellen?

Az igazság az, hogy kellő mértékű odafigyeléssel, természetes kozmetikumok alkalmazásával, egészséges életvitellel nagyon sokat tehetünk a fiatalosabb arcbőr megőrzéséért! Sőt, ha növényi antioxidánsokkal tápláljuk a bőrt, még a szeplők megerősödését is jelentősen mérsékelhetjük a fiatalok esetén is.

A speciális készítmények segítségével halványíthatjuk, mérséklehetjük a barna foltokat, csupán jól kell kiválasztani az arcápoló terméket. A kívánt eredmény érdekében 2-3 hónapos alkalmazás javasolt. 

Milyen hatóanyagok lehetnek a segítségünkre? Ezekben a készítményekben fellelhető C-vitamin, alfa-hidroxisavak, tejsav, B3-vitamin, arbutin, édesgyökér, kövirózsa, havasi gyopár, azelaic sav, melyek nagy segítségünkre lehetnek a halványítást célzó kezelésben. 

Javasolt természetes kozmetikumok

Az említett BIOLA Bio vadvirág bőrmegújító peeling kifejezetten rejuvenáló, bőrfeszesítő arcápoláshoz fejlesztett készítmény. Az arcradírban lévő gyógynövény-kivonatok támogatják a regenerációs folyamatokat, s ezáltal a bőrsejtek megújulását. A havasi gyopár, a zöld maláta és kövirózsa kivonatát tartalmazó termékeink ezt követően még hatékonyabban halványítják a pigmentáltabb területeket.

Érdemes hetente beemelni a peelingezést szépségmegőrző rutinunkba. Legyen ez az első lépés a pigmentfoltokkal szembeni harcban! Ezután visszük fel a Kövirózsa nappali arckrémet vagy a Bio Havasi gyopár B.R. arcápolót. Ezek a testfelületen lokálisan is használhatók vagy a kozmetikusunktól kérjük a NUTRIMAX B ecsetelőt a foltokra!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés