Hirdetés
Hirdetés

Két nőt is kirabolt Miskolcon – letartóztatták

birosag.hu | 2024. 05. 23. | 08:16:12
A gyanúsított lakóhellyel nem rendelkezik.
Két nőt is kirabolt Miskolcon – letartóztatták
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben két rendbeli rablás miatt indult eljárás.

A nyomozás adatai szerint május 20-án reggel a gyanúsított Miskolcon, a Soltész Nagy Kálmán utcán az idős női sértett kezében lévő táskát megrántotta úgy, hogy annak következtében a sértett a földre esett, a gyanúsított pedig a táskával – az abban lévő személyes iratokkal, mobiltelefonnal, valamint 3 ezer forint készpénzzel együtt – a helyszínről elfutott.

Ezt megelőzően, március 25-én reggel a József Attila utca melletti aluljárónál egy nő kezében lévő táskát megrántotta, de a sértett azt nem engedte el, ezért a gyanúsított a sértettet a táskával együtt a földön húzta addig, míg a sértett végül elengedte azt, a gyanúsított pedig a táskával – az abban lévő személyes iratokkal, mobiltelefonnal, bankkártyával, valamint 17 ezer forint készpénzzel együtt – a helyszínről elfutott. 

Mindkét sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság álláspontja szerint a rablási cselekmények tárgyi súlya, a gyanúsított kedvezőtlen személyi körülményei és előélete miatt várható büntetés mértékére tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A gyanúsított lakóhellyel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy bűncselekmények elkövetése útján szerzi meg a mindennapi megélhetéshez szükséges anyagi javakat.

A bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges.