Hirdetés
Hirdetés

Leváltották a Miskolci Keresztény Szemle főszerkesztőjét

napszava.hu | 2024. 10. 16. | 14:30:45
Ő politikai okoknak tudja be, a kiadó szerint szó sincs erről.
Leváltották a Miskolci Keresztény Szemle főszerkesztőjét
Zsugyel János és az azóta elhunyt Donáth László egy archív felvételen (Fotó: Miskolci Keresztény Szemle/facebook)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyarország uniós csatlakozása huszadik évfordulója alkalmából kritikus hangvételű, az Orbán-kormányt is bíráló írások jelentek meg a Miskolci Keresztény Szemlében. Ezt követően leváltották a főszerkesztőt – írja a Népszava.

Zsugyel János nyugdíjas egyetemi docens, vallását tekintve evangélikus, de az egyházban nem tölt be funkciót. Hét évig volt a miskolci lap főszerkesztője, munkájára eddig – jegyezte meg – nem volt panasz. 

A leváltásáról levélben kapott értesítést, amit a folyóiratot kiadó alapítvány kuratóriumi elnöke, Kiss Ákos Leventéné Gonda Erika írt. Bár a levél nem közölt érdemi indoklást, Zsugyel János úgy gondolja, nem nehéz összefüggést találni a szóban forgó lapszám tartalma és az eltávolítása között.

A kuratórium elnöke – aki a 2019-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP jelöltjeként indult Miskolcon – a váltást úgy kommentálta: a 2023-as tisztújítás óta a KÉSZ miskolci csoportja „folyamatos megújuláson” ment keresztül, átalakult a lapot kiadó alapítvány kuratóriuma és az alapítvány működése is: „e folyamatba illeszkedően” került napirendre a Miskolci Keresztény Szemle megújítása.

Hirdetés
Hirdetés