Hirdetés
Hirdetés

Nyolcezer forintért hat év fegyházbüntetést kaphat a miskolci rabló

borsodihir.hu | 2024. 05. 23. | 09:23:59
Az utcán ütötte le az idős nőt.
Nyolcezer forintért hat év fegyházbüntetést kaphat a miskolci rabló
A nő kezéről sem az órát, sem a gyűrűt nem tudta leszedni (Fotó: Illusztráció/freepik.com)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, aki Miskolcon az utcán közlekedő időskorú nőt hátulról leütötte, majd megpróbálta elvenni tőle aranygyűrűjét és karóráját.

Az ítéleti tényállás szerint a vádlott 2023 júniusában a gyalogosan közlekedő, nehezen mozgó idős sértett nő mögé lépett és őt hátulról fejen ütötte. A sértett az ütés erejétől az út melletti árokba esett, a vádlott ekkor azt kiabálta neki, hogy „most megdöglesz”. A földön fekvő nőt a terhelt többször megütötte, a fülébe harapott, majd megpróbálta lehúzni az ujjáról a 100 ezer forint értékű drágakővel díszített aranygyűrűjét. Azonban ez, és a karórájának az elvétele sem sikerült, ezért a vászontáskáját vette magához, amiben pénztárca, esernyő és csokoládé volt, összesen mintegy 8 ezer forint értékben.

A vádlott cselekményét a környezetben tartózkodók észlelték és távozásakor üldözőbe vették, ezért a vádlott a szatyrot menekülése közben eldobta.

A vádlotti bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló fülsérülést szenvedett el.

A bíróság a terheltet rablás bűntettének minősített esete és súlyos testi sértés bűntette miatt 6 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a kár megtérültét, a vádlott beismerését és kiskorú gyermekes családos voltát, míg súlyosító körülményként a vádlott előéletét és a bűncselekmény gátlástalan, útonálló jellegét.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott felmentés érdekében fellebbezést jelentett be.