Recept: Sacher-torta
A bécsi cukrászdákból nem hiányozhat ez a csokoládés finomság. A Sacher-tortát, ha az osztrákok fővárosában járunk, mindenképp meg kell kóstolnunk. Vagy: van egy receptünk Szelestei Margittól, aki szívesen osztotta meg velünk, ő hogyan készíti el családjában ezt különleges desszertet.
Hozzávalók
130 g keserű csokoládé
130 g vaj
120 g porcukor
1 cs vaníliás cukor
6 tojás
130 g liszt
100 g cukor
A hozzávalókból piskótát sütünk (sütőpor nem kell bele!). A vajat és a cukrot habosra keverjük, beletesszük a felolvasztott, majd lehűtött csokit, ebbe egyenként keverjük a tojások sárgáját, belekeverjük a lisztet. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a többihez. Kapcsos formában 180 fokon megsütjük.
Amikor kihűlt, kettévágjuk, és megtöltjük sárgabaracklekvárral. A torta tetejét 20 dkg félédes Katica tortabevonóval kenjük be.
Jó étvágyat kíván Szelestei Margit
(A recept a Facebook Puliszka csoportjában jelent meg.)