Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrségi akció a Tisza-tónál

police.hu | 2024. 07. 01. | 12:54:11
A nyáron többször is számítani kell ellenőrzésre.
Rendőrségi akció a Tisza-tónál
A megelőzésre is hangsúlyt helyeztek (Fotó: police.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Táborozó gyereksereg vette körül a Tiszabábolnai strandon a bűn- és balesetmegelőzési szakembereket. A rendőrök ugyanis nemcsak az ellenőrzésekre helyezték a hangsúlyt, hanem megelőzésre is.

A komplex hatósági ellenőrzés fő célja – a bűn- és balesetmegelőzés mellett – a közlekedésbiztonság javítása, a bűncselekmények megelőzése, valamint a nyaralni, pihenni vágyók biztonságának szavatolása. Az akcióban résztvevő hatóságok szakemberinek egyöntetű véleménye, hogy a teljes biztonsághoz a Tisza-tóhoz érkező vendégek közreműködésére, figyelmére, előrelátására, és a mindenkori szabályok betartására is szükség van.

A Tisza-tavi Régiós Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (TKKB) 2024. évi munkaprogramjának megfelelően közlekedésrendészeti és közbiztonsági-bűnügyi ellenőrzést hajtottak végre a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai és társzervei július 26-án. Az akcióban a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal halászati felügyelői, az Észak-Magyarországi Vízügyi Igazgatóság, illetve a Bükki Nemzeti Park munkatársai is részt vettek.

A vármegye rendőrei szárazföldön, és a vízen egyaránt jelen voltak Tiszabábolnán, Tiszavalkon, Négyesen, illetve a gáton is helyt álltak a közlekedés biztonságának megszilárdításáért, az utazó bűnözés elleni hatékony fellépés, továbbá a hazai és külföldi vendégek személy- és vagyonbiztonságának biztosítása és a jogsértések megelőzése érdekében.

Az összehangolt ellenőrzés ideje alatt kiemelt figyelmet fordítottak a rendőrök a közúton és a vízen is az ittasan közlekedők kiszűrésére. A cél elsősorban a megelőzés volt, a szándék pedig a szabályok betartatására irányult. S, ahogy a táborozó gyerekek mondták a tiszabábolnai strandon: Vigyázzunk egymásra!

A nyári időszakban további fokozott ellenőrzésekre lehet számítani a Tisza-tó Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei területein.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés