Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Svájcból és Izraelből is érkeznek a miskolci fesztiválra

| 2023. 04. 19. | 16:38:00
Izgalmas előadások a színházban.
Svájcból és Izraelből is érkeznek a miskolci fesztiválra
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A fennállásának 200. évét ünneplő Miskolci Nemzeti Színházba áprilisban Svájcból, Izraelből és Romániából is érkeznek társulatok, valamint a teátrum hatodik alkalommal megrendezi a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált április 25. és 29. között – tájékoztatta az MTI-t április 19-én az intézmény.

Mint írták, a fesztivál egy kiállítással kezdődik, amely az idén tízéves Miskolci Balett "történelmét" mutatja be.

A tárlaton az érdeklődők a társulat előadásaiba nyerhetnek betekintést. A rendezvény nyitónapját Kozma Attila, a Miskolci Balett és a Horizont fesztivál művészeti vezetőjének darabjával, a Vörös naplóval zárják, amely Marilyn Monroe történetét viszi színpadra.

Az eseményre több hazai társulatot is meghívtak, köztük a Közép-Európa Táncszínházat, a Kulcsár Noémi Tellabor társulatot, Feledi János és a Feledi Projectet, valamint olyan fiatal alkotókat is, mint Tóth Laura és Kozma Johanna. A harmincéves Bozsik Yvette Társulatot két előadás meghívásával is köszöntik, valamint Bősze Ádám zenetörténész és Megyeri Léna tánckritikus zene- és tánctörténeti előadása is látható lesz – olvasható a közleményben.

A Miskolci Balett előadását és a kiállításmegnyitót követően Tóth Laura Follia című táncelőadása, valamint Kozma Johanna What's the matter? címet viselő produkciója lesz látható. A Kulcsár Noémi Tellabor társulat a Vihar című Shakespeare-adaptációt mutatja be, míg a Feledi Project Csehov Sirály című művének táncszínpadi változatát adja elő.

A Közép-Európa Táncszínház a Set Your Mind Free című koreográfiáját mutatja be a közönségnek, a Bozsik Yvette Társulat pedig a Bohóc kerestetik című produkcióval készül a Horizont fesztivál felnőtt közönségének. A gyermekeknek a Bogarak című táncelőadást mutatják be – közölte a színház.

A lengyel koreográfus Anna Piotrowska két előadását is láthatják az érdeklődők, az Egoistic Experiment/I am the performance című produkció mellett a Miskolci Balett táncművészeinek közreműködésével a Bolero Project – A Tribute to Ravel and Dance című előadást viszik színpadra.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés