Hirdetés

Márton-napi párolt káposzta, okosabban

| 2016. 11. 11. | 10:07:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Márton-napi párolt káposzta, okosabban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A köret nem részletkérdés, hanem lényegi eleme a menünek. A párolt lila káposzta az éppen aktuális libasültek, majd néhány hét múlva a disznótoros (hurka, kolbász, oldalas, pecsenyék) ízletes kísérője lehet, ha megfelelően készítjük el. A titok a jó alapanyagban, a gondosságban és – csúnyán hangzik, de – a hozzávalók ki nem spórolásában rejlik.

Hozzávalók

1 közepes fej lila káposzta
1 nagy fej vöröshagyma
zsiradék
só, bors
őrölt kömény
4 evőkanál méz
1 dl fehérbor
1 nagyobb alma

Elkészítés: Olyan lila káposztát válasszunk, ami hibátlan, nincs rajta folt, repedés, külső levelei pedig fényesek. A káposztát elfelezzük, a torzsáját kivágjuk, majd vékony szálakra szeleteljük. Egy nagyobb tálba tesszük, alaposan megsózzuk, összekeverjük, és 30 percig pihentetjük. A zsiradékban az apróra vágott vagy reszelt hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a borsot, a köményt ízlés szerint. Ezt követően beleforgatjuk a a káposztát, és fedő alatt, közepes hőfokon, nagyon lassan saját gőzében kb. 30 perc alatt megpároljuk. Párolás közben többször megkeverjük, dúsítjuk reszelt almával, ízesítjük borral, a mézet a legvégén kanalazzuk bele. A fedőt eltávolítjuk, így az esetlegesen maradék lé elfő róla. Nem szabad, hogy tocsogjon!

Jó étvágyat!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!