Hirdetés
Hirdetés

Öt ikonikus aréna, amit minden hokifannak látnia kell egyszer

| 2022. 03. 22. | 11:47:00
Fogadni bármikor tudsz a mérkőzésekre.
Öt ikonikus aréna, amit minden hokifannak látnia kell egyszer
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bár a legtöbb borsodi számára biztosan a Miskolci Jégcsarnok a legkedvesebb aréna, azért van néhány ikonikus csarnok a világ körül, ahova még talán mi sem utasítanánk vissza egy belépőt.

Az öt legnépszerűbb jégkorongaréna a világon

Jégkorongmeccsen részt venni igazán különleges élmény. A remek sportteljesítmény és a szurkolók által keltett hangulat mellett azonban még egy dolog igazán kivételessé tudja tenni a látogatást: az aréna. Most azt az öt legnépszerűbb csarnokot gyűjtöttük össze, amelyek a világ legnépszerűbb, legsajátosabb vagy legelképesztőbb történelemmel rendelkező arénái.

Akár otthonról, akár a helyszínről szurkolsz, fogadni bármikor tudsz a mérkőzésekre az alábbi alternatív link (2022) segítségével.

The Bell Centre

Bár top 5-ös listánkat nem rangsoroltuk, azért a Bell Centre-nek mindenképpen vezetnie kell a sort. Az NHL legnagyobb arénája az észak-amerikai liga egyik legikonikusabb csapatának, a Montréal Canadiens csapatának ad otthont. Az aréna több mint 21 ezer szurkoló befogadására képes, és jó pár emlékezetes mérkőzésnek adott otthon működése óta. 2015 óta komoly fejlesztéseket is eszközöltek az épületben (pl. kicseréltek a székeket és egy új éttermet is felépítettek), azonban a legjobban várt „adalék” még várat magára: a montreali csapat ugyanis a 2006-ban átadott arénába sosem tudta még hazahozni a győzteseknek járó Stanley-kupát.

United Center

Második ikonikus épületünk a Chicago Blackhawks otthonául szolgáló United Centre. Az aréna 1994 óta fogadja a szurkolókat, és meccsenként csaknem 20 ezer ember befogadására képes. A Blackhawks ráadásul nem az egyetlen csapat, akik az arénát az otthonunknak hívhatják: a Chicago Bulls kosárlabdacsapata szintén itt játssza hazai meccseit. Az aréna egyik legikonikusabb része mondjuk pont nem a hokihoz kötődik: ez egyértelműen a Michael Jordan szobor, amely az aréna bejárata előtt található.

Madison Square Garden

Nem kell sportkedvelőnek sem lennünk ahhoz, hogy a Madison Square Garden nevét ismerjük: rengeteg amerikai film, sorozat és dal gyakran feltűnő épülete a New York-i MSG. A „The Garden” néven is emlegetett aréna többek között a New York Rangers csapatának ad otthont, azonban rengeteg koncertet és a Knicks NBA csapatának meccseit is látogathatják az érdeklődők az épületben. Történelmi jelentőségét mutatja az is, hogy egyike azon kevés amerikai stadionoknak, amelyek máig sem vették fel egy szponzor nevét.

Wells Fargo Center

A harmadik legnagyobb befogadóképességű aréna szintén csaknem 20 ezer szurkolónak biztosít belépési lehetőséget nap mint nap: ez pedig nem más, mint a Wells Fargo Center Philadelphiában. A történelmi háttér itt is nagyon komoly, hiszen a Flyers otthonául szolgáló aréna 1997-ben és 2010-ben is a Stanley-kupa döntő sorozatának meccseit hozta el a szurkolók számára. Az elmúlt években az aréna egyik lakója lett igazán ismert és kedvelt a hokifanok körében: Gritty, a Flyers csapatának kabalaállata. (Bár a kabalaszörny talán találóbb kifejezés lenne ezesetben.) Az izgalmas sportesemények mellett a Wells Fargo bőven biztosít egyéb szórakozási lehetőségeket is: léghoki asztalok, különböző játékgépekkel és még egy dühöngőszoba is található a helyszínen.

Scotiabank Saddledome

S bár már így is NHL-dominanciát láthatunk a listánkon, az utolsóként megemlített aréna legalább nem az USA, hanem Kanada hírnevét erősíti. A Scotiabank Saddledome egyértelműen alakjával tűnik ki az itt felsorolt épületek közül: az aréna ugyanis egy nyerge alakját veszi fel. A Calgary Flames otthonául szolgáló arénát 1983-ban építették az 1988-as téli olimpiára, amelynek szintén egy ikonikus jelképévé vált.

Hirdetés
Hirdetés