Hirdetés

Ide süss! Kukoricadarás-lecsós töltött káposzta

| 2017. 06. 15. | 10:44:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Ide süss! Kukoricadarás-lecsós töltött káposzta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

• 1 fej káposzta
• 10 dkg rizs
• 30 dkg kukoricadara
• 60 dkg darált sertéshús
• 2 evőkanál zsír vagy 2 dl étolaj
• 25 dkg vöröshagyma
• 2 nagyobb gerezd fokhagyma
• füstölt szalonna (ízlés szerint)         
• 1 evőkanál pirospaprika
• 1 evőkanál ételízesítő
• só
• bors
• 4-5 fej paradicsom
• ½ kg lecsópaprika

Elkészítése

A töltött káposzta készítésének két legfontosabb szabálya: két rész húshoz egy rész kukoricadarát adunk, és maga a levél is savanyított. A káposztát forró vízben leforrázom. Ha nagyon nagy a levél, akkor harmadolom, ha nem túl nagy, akkor felezem a leveleket, hogy elég kicsik legyenek. A hagymát és fokhagymát megdinsztelem a zsírban vagy olajban. Ezután hozzáteszem a darált húst, a kukoricadarát, a rizst és a fűszereket. A sóból és borsból annyit kell beletenni, hogy ha megkóstoljuk, akkor érezhető legyen rajta a fűszer íze is, mert a dara eléggé magába szívja azokat. Az előkészített káposztalevelekbe göngyölöm a tölteléket, és a káposztaalapra rakom a töltelékeket.

Felengedem annyi vízzel, hogy majdnem ellepje, és a levébe teszek annyi sót, borsot és, hogy kellően fűszeres legyen. Amikor felfőtt, hozzáadom a felszeletelt paradicsomot és lecsópaprikát, és készre főzöm úgy, hogy a leve elfőjön. Ha kész, fogyasztás előtt jó, ha áll 15-20 percet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!