Hirdetés
Hirdetés

Ingyenes előadás iskolásoknak: folytatása következik

mti | 2024. 06. 15. | 09:50:03
Sikeres a Lázár Ervin Program.
Ingyenes előadás iskolásoknak: folytatása következik
A gyerekek élvezték (Fotó: Fővárosi Nagycirkusz/Urbán Ádám)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 2024/2025-ös tanévben folytatódik a Lázár Ervin Program – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium június 15-én.

Azt írták, hogy a kormány 2019-ben hívta életre a Lázár Ervin Programot, mely szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden általános iskolás diák számára térítésmentes lehetőséget biztosít tanévenként egyszeri alkalommal egy kulturális programon való részvételre. Kiemelték, hogy az elmúlt öt év tapasztalatai alapján, a 2024/2025-ös tanévtől megújul a Lázár Ervin Program. A kormány célja, hogy minden, a programban résztvevő 1-8. osztályos gyermek hasonló színvonalú, minőségi előadó-művészeti programon tudjon részt venni – tették hozzá. A Lázár Ervin Program lebonyolítását a jövőben a Déryné Művészeti Nonprofit Kft. és a Klebelsberg Központ közösen látja el - jelezték.

A közlemény szerint a program sikerét mutatja, hogy négy év alatt több mint 2,2 millió gyermek vett részt az előadásokon. 

A résztvevő tanulóktól kapott visszajelzések alapján elmondható, hogy a meghirdetett előadások, foglalkozások rendkívül sikeresek voltak, a diákok valódi élményekkel gazdagodtak.