Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter képviselőként beül az EP-be; Toroczkai megszólta

| 2024. 06. 19. | 10:44:45
Akár 7 millió forintot is kereshetnek az EP-képviselők havonta.
Magyar Péter képviselőként beül az EP-be; Toroczkai megszólta
Magyar Péter a debreceni kampányrendezvényén, 2024. május 5-én (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke kedd este a közösségi oldalán jelentette be, hogy felveszi az európai parlamenti mandátumát, és képviselőként beül az EP-be.

Magyar Péter kedd este a brüsszeli repülőtérről jelentkezett be a közösségi oldalán élő adásban, miután az Európai Néppárt képviselőcsoportja úgy döntött, hogy a Tisza Párt hét képviselőjét, köztük Magyar Pétert, a párt alelnökét is felveszik a soraikba.

Magyar Péter azt mondta, hogy korábban valóban úgy nyilatkozott, hogy nem tervez beülni az EP-be, de állítása szerint azóta sokat változott a helyzet, és a Tisza Párt a jelenlegi hét képviselőjével majdnem akkora frakcióval rendelkezi az Európai Néppártban, mint a Fidesz.

Toroczkai László, a Mi Hazánk listavezetője ugyanakkor lemondott az európai parlementi mandátumáról, és átadta azt Borvendég Zsuzsannának. A X-en megjelent közleményében odaszúrt a Magyar Péternek.

„Van, aki nem tudott lemondani a havi kb. 7 millió forintos jövedelemről (és még rengeteg egyéb juttatásról)"

- írta Toroczkai, aki már korábban jelezte, hogy nem kíván Brüsszelben politizálni. A Mi Hazánk egy mandátumot szerzett.

Magyar Péter azt mondta, számára ez nem a pénzről szól, hiszen annak a nagyjából 8 ezer eurónak, amit egy európai parlamenti képviselő kap, a felét jótékony célra fogja felajánlani.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés