Hirdetés

Recept: bundázott kelkáposzta

| 2019. 01. 04. | 10:56:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: bundázott kelkáposzta
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

1-2 kis fej kelkáposzta
sajt
szeletelt parizer (vagy bármilyen más felvágott)
a panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa (pikáns íze lesz, ha fűszeres morzsát használunk)

Elkészítése:
A kelkáposztát leveleire szedjük, a vastag ereket kivágjuk, majd egyenként forró vízbe dobjuk, pár percig főzzük, majd a vízből kivéve jól lecsöpögtetjük.

A sajtot kisebb hasábokra daraboljuk, a szeletelt parizert felezzük. Előbb a sajtot tekerjük a parizerbe, majd ezzel megtöltjük a kihűlt kelkáposztaleveleket (mintha káposztát töltenénk). A töltött leveleket lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Rizzsel, krumplipürével, hasábburgonyával tálaljuk, ilyenkor tartármártást is kínálunk hozzá, lehet feltét főzelékhez, vagy, mint képünkön, majonézes burgonyasalátával fogyasztjuk.

A legkisebb leveleket, amelyeket tölteni már úgyse tudnánk, hagyjuk a fejen, daraboljuk fel, sós vízben főzzük puhára, szűrjük le. Mikor kihűlt, adjunk hozzá tojást, vízbe áztatott, majd kinyomkodott szikkadt zsemlét, reszelt hagymát, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és készítsünk belőle fasírtot.

Jó étvágyat kíván: Cseka

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!