Hirdetés

Recept: enchilada

| 2017. 01. 04. | 10:17:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: enchilada
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók
- csirkemell 12 dkg
- ½ vöröshagyma
- pritamin vagy kápia paprika ¼ db
- tv paprika ¼ db
- só, bors, olíva olaj
- chili fűszerkeverék
- római kömény
- őrölt koriander
- ½ dl tejföl
- 2 dk cheddar sajt

Elkészítés: A csíkokra vágott jércemellet kevés olajon aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát és kápia paprikát. Fűszerezzük: chili keverékkel, őrölt római köménnyel és őrölt korianderrel. Átpirítjuk, kevés vizet és tejfölt adunk hozzá, hogy legyen némi szaftja. A torlillákat forró serpenyőben megpirítjuk, átpuhítjuk – mag megszórjuk reszelt chedar sajttal Betöltjük a húst a tortillákba feltekerjük és így is pirítjuk kicsit. A dipekkel tálaljuk.

Babpüré: A babról a folyadékot leöntjük, fokhagymával és chiliporral össze turmixszoljuk. Kevés olívaolajjal elkeverjük.

- babkonzerv, kicsi 1/6
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj 2 cent

Szalsza: A paprikát, a hagymát finomra vágjuk és hozzáadjuk a fűszereket: római köményt, őrölt koriandert és a chili fűszerkeveréket, majd a hámozott, darabolt paradicsomot, a sót, az olívaolajat és az egészet jól elkeverjük.

- hámozott, darabolt paradicsom 10 dkg
- lila hagyma ½
- olívaolaj 2 cent
- római kömény
- őrölt koriander
- chili fűszerkeverék (Kotányi)

Avokádókrém: A meghámozott avokádót villával összetörjük vagy vékonyan felkockázzuk, hozzáadjuk a finomra vágott paprikát, a tört fokhagymát, a friss, apróra vágott korianderlevelet, a koktélparadicsomot és sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejfölt.

- fél avokádó
- ¼ lime
- 1 gerezd fokhagyma
- ¼ vöröshagyma (reszelve)
- chili paprika (ízlés szerint)
- koktélparadicsom 2 db
- ½ dl tejföl
- 1/6 db kaliforniai vagy kápia paprika
- korianderlevél

Tortilla: A lisztet a vajjal, csipet sóval és a késhegynyi sütőporral valamint kevés vízzel, kelt tészta állagúra gyúrjuk – minimum 30 percet pihentetjük. Kinyújtjuk és száraz serpenyőben készre sütjük.
kb. 30 db
- 2 kg liszt
- 0,5 kg Rama
- 1 sütőpor
- víz

Jó étvágyat kíván: Kövér Sándor séf (Mirbest és Séfakadémia)

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!