Hirdetés

Recept: húsvéti, töltött cipó

| 2018. 03. 27. | 21:53:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: húsvéti, töltött cipó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók (6 darabhoz):

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
langyos víz
kevés  sör
1 kockacukor
30-35 dkg füstölt-főtt sonka vagy tarja
6 db tojás
só és ecetes torma.               

Elkészítése:

Az élesztőt langyos vízben fel kell futtatni a cukorral, majd hozzáadni egy tálban a liszthez, és annyi sör hozzáadásával, amennyit felvesz , csipet sóval össze kell gyúrni, amíg elválik a kéztől, aztán letakarva duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, hat darabra vágjuk, és egyenként kinyújtjuk. Mindegyikre kerül egy-egy közben felszeletelt tarja, két fél keménytojás és ízlés szerint egy-egy kanál ecetes torma. A tésztát összefogjuk úgy, hogy betakarja a tölteléket. Ezután a hajtott oldalával lefelé egy kivajazott tepsibe rakjuk őket, mindegyik tetejét néhány helyen bevagdossuk, és még egy ideig kelni hagyjuk. (Ezután a tetejét tojással bekenjük). A húsvéti cipókat 200-210 fokos előmelegített sütőbe tesszük kb 10 percre, aztán visszavéve a hőfokot 170 fokra, készre sütjük, langyosra hűlve tálaljuk!

Kellemes ünnepet és jó étvágyat kíván hozzá: Iglai János (Nyíregyháza)                

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!