Hirdetés

Recept: rakott káposzta, gazdagon

| 2017. 11. 06. | 13:11:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: rakott káposzta, gazdagon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

70 dkg savanyú káposzta
2-3 nagyobb fej hagyma
1 szál füstölt kolbász
2 szelet szalonna
75 dkg csirkemell vagy sovány sertéscomb
1,5 bögre rizs
só, pirospaprika, 1-1 friss paradicsom, paprika
tejföl

Elkészítése:

A savanyú káposztát, ha túl hosszúak a szálak, daraboljuk, majd annyi hideg vízben, hogy ellepje, odatesszük főzni egy fazékban.
Közben a szokott módon elkészítjük a pörköltöt. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, beletesszük a kockára vágott hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a felkockázott húst. Fehéredésig sütjük, közben megkavargatjuk. Ezután mehet rá a pirospaprika, az apró kockára vágott (vagy ledarált) zöldpaprika és paradicsom, só, víz. Előbb fedő alatt pároljuk, majd zsírjára sütjük a pörköltet.
A rizset kevés zsiradékon kicsit megforgatjuk, majd kétszer annyi vízzel, mint a rizs felengedjük, sózzuk, fedő alatt a szokott módon puhára főzzük.
Felkarikázzuk a füstölt szárazkolbászt, a puhára főtt káposztát leszűrjük.

A rakott káposzta akkor a legfinomabb, ha mázas cserépedényben készül, vagy zománcos vaslábasban, de akkor sincs semmi baj, ha van egy jénai tálunk.

Az edény alját kikenjük két teásnanálnyi tejföllel, majd egyenletesen eloszatjuk rajta a káposzta felét. Erre rakjuk a felkarikázott kolbászt - szép sűrűn. A pörkölthöz közben hozzáadjuk a rizst, összekeverjük, tehetünk bele két evőkanál tejfölt, majd az egészet ráborítjuk a kolbászkarikákra. Ezt a réteget betararjuk kolbászkarikákkal, majd befedjük a savanyú káposztával. Tetejére tejfölt pötyögtetünk, betoljuk a sütőbe, és addig sütjük, míg a teteje szép piros nem lesz.

Tejföllel és friss, fehér kenyérrel kínáljuk.

Jó étvágyat kíván: Cseka

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!