Hirdetés
Hirdetés

Richter Egészségváros: minden szűrés sokat ér Szerencsen

Borsodihír | 2024. 05. 24. | 10:28:16
Mindenki sokat tehet az egészségtudatosságért.
Richter Egészségváros: minden szűrés sokat ér Szerencsen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szerencsen május 25-én az egészségé lesz a főszerep, ugyanis a településre érkezik a Richter Egészségváros, ami az elmúlt több mint egy évtized alatt olyan rendezvénnyé vált, amely a tartalmas egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon túl interaktív és informatív előadásoknak, szórakoztató színpadi programoknak is helyet ad.

Szerencsen közel 30 szűrésen és tanácsadáson vehetnek részt a rendezvényre látogatók.

Az egésznapos eseményhez számtalan kísérőrendezvény, program kapcsolódik. Többek között lesz bábszínház, arcfestés, kórházsuli, közös torna Katus Attilával, de a Hajnali Néptáncegyüttes és a Szikra Tánciskola növendékei is fellépnek.

Az egészségtudatosságot és a betegségmegelőzést népszerűsítő rendezvénysorozat lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a helyi lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon. A részvétellel ugyanakkor nemcsak a saját egészségükért tehetnek a rendezvényre látogatók, de az ESZEI Szerencset is támogathatják.

Minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért 500 forint értékű adományponttal bővül a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány. A lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt, a csontsűrűség mérő készülék beszerzését.
Online pontgyűjtésre is lehetőséget biztosítunk, így azok is hozzájárulhatnak az egészségügyi intézmény támogatásához, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen. Az élő közvetítésekre érkező aktivitások (megosztás, kedvelés, hozzászólás) ugyanis mind egy-egy adománypontot jelentenek az egészségügyi intézmény számára.