Hirdetés
Hirdetés

Taktikát vált a Fidesz Magyar Péter feltűnése miatt

| 2024. 09. 15. | 09:02:38
Komoly bérnövekedési dinamikát is előirányzott a kormányfő - írta az elemző.
Taktikát vált a Fidesz Magyar Péter feltűnése miatt
A Tisza párt szimpatizánsai a május 5-i, vasárnapi kampányrenDebrecenben (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar Péter feltűnése alapjaiban alakította át a belpolitikai viszonyokat, teljesen más lett a magyar belpolitika logikája. Ez nem ismeretlen, ugyanis 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben is teljesen máshogy állt fel az ellenzék, és minden egyes választásra más taktikával készült a Fidesz. 2026 esetében is ugyanez a helyzet, ennél a választásnál is természetesen más taktikával kell majd készülni – – írta szezonnyitó elemzése nyomán a XXI. Század Intézet vezető elemzője, Deák Dániel.

A miniszterelnök kötcsei beszédéből az is kiderült, hogy a kormányfő a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetne a szakpolitikai viták megvívására, hiszen mind az egészségügy, mind az oktatás terén igenis nyerhetők azok a belpolitikai viták, amelyeket az ellenzék vagy az ellenzéki sajtó kezdeményez – fogalmazott az elemző.

Kötcsén komoly bérnövekedési dinamikát is előirányzott a kormányfő. Ennek egyik alapja a minimálbér emeléséről szóló tárgyalások, amely a kiszivárgó információk szerint igen nagyarányú lesz. Emellett ugyancsak bejelentette a kormány a családtámogatások nagymértékű emelését, amely szintén növeli majd a fogyasztás mértékét Magyarországon, ami pozitív hatással lesz a gazdasági növekedésre is - így az elemző.

Hirdetés
Hirdetés