Hirdetés

Ünnepi asztalra ajánljuk: ecetes hal

| 2015. 12. 12. | 09:53:31
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt! <strong>+Recept</strong>
Ünnepi asztalra ajánljuk: ecetes hal
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Aki a halért, a pikáns ízekért is odáig van, és nem ellensége a tömény hagymamennyiségnek, annak ajánljuk az ecetes halat. Nem az a kifejezett gyorséttermi fogás, mert 3-4 nap alatt készül el, de megéri várakozni, hiszen szálkamentes halkülönlegességet tálalhatunk az ünnepi asztalra. 

Hozzávalók:

bármilyen hal (pl. ponty),
só, cukor,
3-4 fej vöröshagyma/lila hagyma,
5-6 db babérlevél,
egész bors,
ecet,
panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa; zsiradék a sütéshez.

Elkészítés

A halat felszeleteljük, jól megsózzuk, majd bepanírozzuk, és zsírban vagy olajban kirántjuk. Körülbelül 1 liter vízből salátalevet készítünk, aztán feltesszük főni a babérlevéllel és a borssal együtt. Amikor forr, beletesszük a hagymakarikákat, és így még körülbelül fél órát főzzük. Egy tálba, egymás mellé fektetjük a halszeleteket, és ráöntjük a forró salátalevet. Megvárjuk míg kihűl, lefedjük, és a hűtőbe tesszük. 3-4 nap múlva fogyasztható. (Az ecet hatására a szálkák teljesen megpuhulnak.)

Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!