Hirdetés
Hirdetés

Kezdődik! Magyar serpenyőért ennyire még sose izgultunk

| 2017. 01. 24. | 09:29:00
Indul a Bocuse d'Or.
Kezdődik! Magyar serpenyőért ennyire még sose izgultunk
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

24 ország séfjei mérik össze tudásukat, köztük az Európa-bajnok Széll Tamás a Bocuse d'Or döntőjén, lyonban. A magyar csapat kedden versenyez, az eredményhirdetés szerdán lesz. A menüvel mintegy 5 és fél óra alatt kell elkészülniük. A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepet kap a magyar csapat ételeiben.

A döntőt az interneten is lehet majd nézni, a budapesti Hold utcai piacon pedig lesz egy szurkolói központ, ahol kivetítő előtt is lehet drukkolni a magyar csapatnak.

 Hamvas Zoltán Magyarországot képviseli a 24 tagú zsűriben. – A Bocuse d'Or a gasztronómia Forma-1-es versenye, a csúcstechnológia, a legújabb fejlesztések, a legnagyobb séfek új fogásai előbb-utóbb leszivárognak a hétköznapi vendéglátásba, eljutnak a magyar tanulókig, ez a verseny küldetése, nem pusztán a gasztronómiai elit összecsapása – magyarázta. A magyar csapat hónapok óta meghatározott terv alapján intenzív tréningen vesz részt. – Hétfő, szerda és péntek az előkészületek napja, ami mindig sokkal hosszadalmasabb, mint a főzés maga, hiszen szigorú szabályok alapján lehet az elkészített alapanyagokat a boxba bevinni, kedd, csütörtök és szombat pedig a versenyek, időre fűzünk, hiszen a kezdéstől öt óra elteltével kell tálalni egy vegán ételt, ezután 35 perccel egy húsételt.

Hirdetés
Hirdetés