Hirdetés
Hirdetés

Recept: házi kenyér tepsiben

| 2017. 02. 03. | 13:00:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk! A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: házi kenyér tepsiben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
80 g teljes kiőrlésű rozsliszt
80 g fehér liszt
40 g graham liszt (a szórásokhoz is ezt használtam)
2 ek. lenmagtöret
kb. 1-1,2 g élesztő
1-2 tk. só
csipet cukor (élesztő miatt)
kb. 3 dl langyos víz (vagy amennyit felvesz a liszt. Én kenyérsütőben való dagasztás során is szoktam figyelni. Pótolom, ha szükséges. Inkább először kevesebb menjen bele.)
2 ek. olívaolaj

Elkészítése: Langyos vízben felolvasztottam a cukrot és sót. Ezt az üst aljába öntöm. Erre pakolom a száraz hozzávalókat és rámorzsoltam az élesztőt. Mivel az olajat kihagytam alulról, így azt is erre csorgattam, de nem okozott gondot. Szóval lehet a nedves hozzávalókhoz is adni, és a lisztre is rátenni. A kenyérsütő megdagasztotta a tésztát. Én kb. 15-20 percig dagasztom a géppel. A tepsit, amiben sütöttem a kenyeret, margarinnal kikentem, liszttel megszórtam és egy kis átgyúrás után beleillesztettem a tésztát. A tetejét vízzel lekentem és megszórtam liszttel. Ruhával letakarva, meleg radiátor mellett kb. 40 percig kelesztettem. Előmelegített sütőben, 180 fokon, alsó-felső sütéssel kb. 70 percig sütöttem.

Jó étvágyat kíván: Rózsa Éva

http://izutazas.blogspot.hu/

Hirdetés
Hirdetés