Hirdetés

Recept: gesztenyés sütinyalóka, sütés nélkül

| 2019. 12. 07. | 12:57:00
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: gesztenyés sütinyalóka, sütés nélkül
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem mindenki őstehetség a konyhában. Ebben a tekinteteben sokakat még a karácsony sem ihlet meg, és decemberben (is) nagy ívben kerülik a sütőt. Hiába: lehet rém a keverőtál, démon a tojás szétválasztása és mumus a kocka Rama a bolt polcán. A cukrászati antitalentumok arra apellálnak – többnyire jó érzékkel –, hogy a rokonoknál lesz majd sütemény rogyásig, a nagymama pedig még csomagol is egy kis sós ezt-azt, és jut elvitelre a zserbóból, a mézes krémesből, a fénylő bejglirudakból. Aki mégis vinne az ünnepi családlátogatásra egy kis házi készítésű kedvességet, az jól jár a sütinyalókával, amit még sütni sem kell. Vendégvárónak, egyszerű desszertnek kávé mellé tökéletes, az apró falatok a gyerekek kedvencei is. Hozzáadott cukor nélkül készül.

Hozzávalók:
250 gramm gesztenyemassza
125 gramm darált keksz
2 evőkanál margarin
2 evőkanál zabpehely – ez a hozzávaló akár el is hagyható

Ízlés szerint rummal/rumaromával, meggyel, kakaóporral.

Elkészítés: A gesztenyemasszát a margarinnal alaposan kikeverjük, majd elegyítjük a darált keksszel. (Van nem jó, mert a magas zsírtartalma miatt könnyen megolvad!) Ízlés szerint ízesítjük. A masszából diónyi golyókat formázunk, a közepébe meggy vagy mandula is kerülhet. A golyókat hurkapálcikára szúrjuk. A hurkapálcika ne legyen se hosszú, se rövid - meg lehessen fogni! Egy pálcikát nagyjából 4 darabra jó törni, de a sütikellékesben kapható, kifejezetten sütinyalókához való (többször használatos) pálcika is. A golyókat dekor cukorkában, de kókuszreszelékben is megforgathatjuk, bevonhatjuk olvasztott csokival. A pálcikára kerülő kis papír írószerben is kapható, nem csak díszít, de takarításbarát: a sütinyalókáról esetlegesen lehulló dekorációt felfogja. A sütinyalókákat pár órát hűtőszekrényben hűteni kell fogyasztás előtt.

Jó étvágyat!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!