Hirdetés

Recept: franciakrémes 

| 2020. 04. 12. | 14:44:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: franciakrémes 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

350 gramm fagyasztott leveles tésztát kettévágok, elsodrom vékonyra, s 30x40 centiméteres vajazott, lisztezett tepsibe teszem. Jól megszurkálom villával, majd megsütöm. Kb. 25 percig sütöm lassan, hogy a tészta pattanós legyen. A tészták összébb fognak sülni, nem kell megijedni.

Krém: Fél liter vízben elkeverek 4 zacskó sima pudingport. Fél liter vizet felteszek forrni egy nagyobb lábosban. Míg felforr a víz, 9 tojásfehérjét 1 vaníliás cukorral kemény habbá verek mixerrel. Mikor forr a víz, beleöntöm a pudingot és sűrűre főzöm. Beleteszek 350 gramm kristálycukrot. Keverem 1-2 percig, leveszem a tűzről, belekeverem a tojásfehérjét kézi habverővel, szép simára. A tojásfehérje a forró pudingban megfő.

Az egyik lapra ráteszem a masszát, hagyom kihűlni. Mikor már teljesen kihűlt a krém, fél liter
Hulalát kemény habbá verek, majd rásimítom a krémre.

A másik lapnak a simábbik felét becsokizom, hagyom hűlni, majd reszelős késsel összemetélem.
4x5 darab lessz belőle. A lapkockákat egyenként rakom a tejszínre. Ráteszek 4 kockát, majd mellettük elvágom nagy reszelős késsel. Így folytatom tovább, minden sor után metélem. Mikor készen van, hosszában is összemetélem, szépen húzom a kést a kockák között.

Szép, nagy franciakrémesek lesznek, lemértem: a magasságuk 9 centiméter, úgyhogy átharapni lehetetlen, de egy porció bőven elég.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!