Recept: lecsó, a nyár slágere
Vannak, akik nehezen emésztik meg a paprikát, ezért inkább nem fogyasztják. Ha viszont Novotny Piroska alábbi receptje szerint készítik el a magyarok kedvencét, nyugodtan ehetik.
"Mivel a lecsóról nem akartam lemondani, a paprikát zsenge cukkinivel helyettesítem. A cukkinis lecsómba mindig kerül füstölt házi kolbász és rizs, vagy bulgur és egy kevés apró kockára vágott füstölt, házi szalonna" - írja.
Hozzávalók:
10 dkg kockára vágott szalonna
4 nagy fej hagyma
2-3 paradicsom
2-3 cukkini
só, pirospaprika ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát odatesszük egy nagyobb edényben a tűzre, és amikor már kisült a zsírja, hozzáadjuk a félkarikára vagy kockára vágott hagymát. Üvegesre pároljuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd beletesszük a karikára vágott (nem szükséges meghámozni) cukkinit és a darabolt paradicsomot. Sózzuk, ha szükséges, egy pici vizet teszünk alá (vigyázat, a cukkini és a paradicsom is levet enged), majd "resre" pároljuk, zsírjára sütjük. Mikor már majdnem kész, beletesszük a kolbászt. Ízlés szerint rizset vagy bulgurt is tehetünk hozzá.