Hirdetés
Hirdetés

Recept: rakott padlizsán 

| 2020. 05. 09. | 11:15:00
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: rakott padlizsán 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
20 dkg darált hús
fűszerek
(kókusz)olaj
fél csésze bulgur
egy közepes méretű padlizsán
görög joghurt

Elékészítés: 1 fej kockára vágott hagymát kókuszolajon megdinszteltem, adtam hozzá kb. 20 dkg darált sertéshúst. Fűszereztem borsikafűvel, sótlan Vegetával és sóval. Fél csészényi bulgurt leöntöttem forró vízzel, és lefedve állni hagytam. Előzőleg egy kisebb padlizsánt felkarikáztam, majd félbevágtam, és zöldségfűszer-keverékbe forgattam, majd a levét lecsepegtettem. Egy kis kerámia sütőedény aljába tettem a forrázott bulgurral összekevert párolt húst, a tetejére ültettem a fél karika vágott padlizsánokat. Fóliával lefedve, 180 fokos sütőben 30 percig pároltam, majd leöntöttem fűszeres görög joghurttal. Ezután 220 fokon még 15 percig sütöttem. A joghurtot sóval és bazsalikommal fűszereztem.

Jó étvágyat kíván: Novotny Piroska

Hirdetés
Hirdetés