Hirdetés

Recept: cukkinifasírt zelleres krumplipürével

| 2021. 08. 20. | 13:47:00
Könnyű és nagyon finom nyári fogás.
Recept: cukkinifasírt zelleres krumplipürével
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hozzávalók:
kb. fél kg, vagyis 2-3 cukkini (inkább kisebbek legyenek, a magok miatt)
1 tojás
4 evőkanál finomliszt
fél csokor petrezselyemzöld, a leveleket lecsipkedjük a szárról
2-3 gerezd fokhagyma
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
őrölt bors, só
10-15 dkg reszelt sajt
olaj vagy zsír a sütéshez

Elkészítése: A cukkinit megmossuk, nem hámozzuk, hanem nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk sóval. Közben a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk, a hagymát finomra reszeljük. Ha a cukkini levet eresztett, kinyomkodjuk, beleütjük a tojást, majd a többi hozzávalót – kivéve a zsemlemorzsát – is beletesszük, összedolgozzuk. Ezután szaporítjuk a zsemlemorzsával. Annyit tegyünk bele, hogy kézzel formázható legyen a fasírt. Ne legyen kemény, de túl lágy se. Kóstoljuk meg, mielőtt sütni kezdenénk, kell-e még bele só vagy bors.

A fasírtokat forró olajban vagy zsírban kisütjük. (Ropogósabb lesz a kérge, ha sütés előtt még morzsába forgatjuk).

A krumplipüréhez kb. 1 kg krumplit és egy kisebb fej zellert karikára vágunk, sós vízben puhára főzünk. Amikor kész, a vizet leöntjük róla, teszünk rá egy darab vajat vagy margarint, ízlés szerint 1-2 dl tejet, és burgonyatörővel összetörjük.

Jó étvágyat kíván: Halász Peca István

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!