Hirdetés

Recept: habos karika

| 2021. 11. 28. | 19:22:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: habos karika
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Advent első vasárnapján sokan tervezgetik már az ünnepi menüt. Egy olyan karácsonyi sütemény receptjét hoztuk most Császár Eta jóvoltából, amit hamarabb is el lehet készíteni. (Legfeljebb hamarabb elfogy.)

"A tészta omlós, a habcsók ragadós, a lekvár pedig isteni finom benne!" - így ajánlja többek számára talán már ismerős receptet a Szlovákiában, Ifjúságfalván élő Császár Eta.

A habos linzer hozzávalói:

A tésztához

200 g liszt
180 g vaj
2 tojás sárgája
50 g cukor
késhegynyi sütőpor
vanília
reszelt citromhéj
egy csipet só

A habhoz

2 tojás fehérje
200 g porcukor
1 teáskanál étkezési keményítő

Az összeállításhoz baracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, és fél óráig hűtőben pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű szaggatóval korongokat szaggatunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, és még 5-6 percig verjük. Habzsákba töltjük és a tésztakarikákra nyomjuk. A sütőt 150-160 fokra előmelegítjük, 15-20 perc alatt megsütjük a habos karikákat. A habkarikák közepét még forrón megtöltjük lekvárral.

Egy-egy teáskanál baracklekvárt tegyünk a karikákba, vigyázva, hogy ne menjen a habra. Eta dupla adagot készített, 6 centi átmérőjű köröket szaggatott, így 68 darab lett belőle.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Minden idők legnagyobb Kocsonyafesztiválját ígérik
Miskolc belvárosa ilyenkor egyetlen hatalmas ünnepi helyszínné alakul
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Megvan a jövő évi Kocsonyafesztivál időpontja
Legutóbb negyedmillió ember vitte hírét a miskolci ünnepnek.
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
Ezek Magyarország legjobb éttrermei
A Michelin Guide etalon a gasztronómiában.
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőben a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Gyász: elhunyt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Recept: popcornos csirke sült édesburgonyával
Annabel Karmel szakácskönyve színfolt a konyhában.
Recept: Sacher-torta
Recept: Sacher-torta
Enni, hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjük bele együtt!
Recept: töltike tormalevélben
Recept: töltike tormalevélben
Enni? Hát azt nagyon szeretünk. A sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Recept: elkészítettük a TikTok-sztár tésztát
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!