Hirdetés
Hirdetés

Recept: édes-csípős dagadó

| 2022. 05. 29. | 14:19:00
Enni? Hát azt nagyon szeretünk, a sütés-főzésbe pedig jöjjünk bele együtt!
Recept: édes-csípős dagadó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A recept tulajdonképpen egy véletlen folytán született: a hentesnél nem volt oldalas, csak dagadó, tölteni viszont egyáltalán nem volt kedvünk – a hús viszont annyira szépnek mutatta magát, hogy képtelenek voltunk ott hagyni, így született egy igazán zamatos főétel, leginkább hús- és ízimádóknak. 

Hozzáválók:

  • kb. 1,2 kilogramm súlyú dagadó
  • a sütéshez mangalicazsír
  • 1 nagy fej fokhagyma
  • édes-csípős csiliszósz
  • só, bors

Elkészítés: A dagadót bevagdaltuk a csontok mentén, de nem a hús teljes szélességében, csak félig. Mind a két oldalát sóztuk, borsoztuk. Miután tepsibe helyeztük, négy evőkanál mangalicazsírt és egy fél deciliter vizet tettünk mellé. A megtiszított fokhagymát gerezdekre vágtuk és szétszórtuk a tepsiben. A húst fóliával takartuk le, és 170 fokon 2 órán át pároltuk. Ezt követően a a fóliát levettük, a sütőt légkeverésre állítottuk (200 fok), a húst vastagon bekentük édes-csípős csiliszósszal, és további 20-25 percet pirítjuk, míg a hús piros nem lesz.

Köretnek mi sült édesburgonyát és hideg sóskaszószt tálaltunk, de gyakorlatilag bármit lehet.

Jó étvágyat!

Hirdetés
Hirdetés