Ide süss! Diétás húsvéti kalács

2015.03.23. 19:07

Ide süss! Diétás húsvéti kalács

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

A húsvéti menü elengedhetetlen résztvevője a kalács. Ha nem szeretnénk túlsúllyal kezdeni a tavaszt, már most figyeljünk arra, mit, hogyan készítünk el. Ez a kalács egészségesebb és diétásabb, mint a hagyományos társai, de élvezeti értékén ez csöppet sem érződik. Jó étvágyat hozzá!

Diétás kalács

Hozzávalók:
8 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
7 dkg búzaliszt
15 dkg szénhidrát csökkentett liszt  
0.5 dl extra szűz olíva olaj,
3 ek xilit,
3 dkg friss élesztő
2 dl langyos tej,
2 tojás sárgája
1 kk barna nádcukor
csipet só

Elkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben, amibe előzőleg elkeverjük a kávéskanál nádcukrot. A liszteket összekeverjük, közepébe mélyedést csinálunk, amibe beletesszük a többi hozzávalót. Legvégül az élesztős tejet. Jól összedolgozzuk, alaposan átgyúrjuk, majd legalább egy órán keresztül kelesztjük. Fonjuk vagy csavarjuk, kinek hogy tetszik, majd tojásfehérjével megkenjük a tetejét. 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35 perc alatt szép pirosra sütjük.

M. Szabó Éva

 

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés