Ide süss! Sztracsatellatorta

2015.05.12. 17:02

Ide süss! Sztracsatellatorta

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Ki ne szeretné a vaníliát? Pláne, ha még a csoki is társul mellé. Ennél a tortánál pont ez történik. Fogyasszák örömmel!

Sztracsatellatorta (22 centis forma)

Hozzávalók a piskótához:
6 db tojás
14 dkg ch csökkentett lisztkeverék (vagy zabpehelyliszt)
18 dkg eritritol
1 ek hideg víz
1 tk vaníliapor (vagy fél vanília rúd kikapart magja)

Elkészítés: Az eritritet a tojássárgájákkal keverjük habosra, tegyük hozzá a vizet. Adjuk hozzá felváltva a lisztkeveréket és a tojásfehérjéből vert habot, fokozatosan elkeverve azokat egy spatulával. A masszát töltsük tortaformába (alján legyen sütőpapír) és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süssük meg (tűpróbát ne felejtsük!). Borítsuk rácsra, hogy kihűljön.

Hozzávalók a krémhez:
6 dkg keményítő (ha tápiókát használunk, abból 8 dkg kell!)
1,5 vaníliarúd kikapart magja, vagy 2 tk vanília por
5 tojássárgája
4,5 dl tej
4 dl zsíros, állati tejszín + 4 dl a díszítéshez
20 g instant zselatin (Dr. Oetker)
20 dkg eritritol
1 kk rumaroma
10 dkg , legalább 70%­-os étcsokoládé

Elkészítése: A keményítőt (lehet vanília pudingpor is) az eritritollal, vaníliával elkeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tejjel simára keverjük. Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felfőzzük, ügyelve arra, hogy a krém ne csomósodjon be. Ha biztosra szeretnénk menni, gőz fölött főzzük fel a krémet. A forrás előtti pillanatban sűrű krémet kapunk, ekkor vegyük le e tűzről, keverjük bele az aromát és hűtsük ki teljesen hidegre. A tejszínből verjünk kemény habot, adjuk hozzá a zselatin fix­et, majd óvatosan keverjük össze a kihűlt vaníliakrémmel. A csokoládét reszeljük le nagy lyukú sajtreszelőn, majd kb 3 dkg­-ot tegyünk félre a díszítéshez. A többit keverjük a vaníliakrémbe! A piskótát vágjuk háromfelé, és töltsük meg a vaníliakrémmel, de hagyjunk a torta körbekenésére is.

Tegyük hűtőbe néhány órára dermedni. A kihűlt tortát a maradék 4 dl tejszínből vert habbal körbekenjük, tetejét és alját habrózsákkal díszítjük, majd a maradék reszelt csokoládéval szórjuk meg.

Jól behűtve fogyasztjuk!

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés