Ide süss! Diétás gesztenyemuffin sült ananászvirággal

2014.12.13. 09:18

Ide süss! Diétás gesztenyemuffin sült ananászvirággal

Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!

Hirdetés

Ünnepi, mégis diétás díszítéssel készült muffint hoztam, ami hozza a karácsonyi hangulatot, de mégsem nehezíti el a gyomrunkat. Az alapmuffin lehet szinte bármilyen, amihez illik az ananász aromája. Én a sült ananászt most gesztenyemuffinnal párosítottam, hiszen a két ízvilág tökéletesen passzol.

Diétás gesztenyemuffin sült ananászvirággal

Sült ananászvirág készítése: Az ananászt megtisztítjuk a héjától, majd vékony szeleteket vágunk belőle. (A maradékot kockázzuk, félretesszük.) Az ananászkarikákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd légkeverésen, 170 fokon sütjük 30-40 percig, vagy ameddig barnás lesz a széle az ananásznak. Sütőből kivéve, még melegen muffinformába tesszük és egy éjszakát hagyjuk száradni.

Hozzávalók:
20 dkg cukrozatlan, előfőzött gesztenye, vagy natúr gesztenyepüré
5 dkg kókuszzsír olvasztva
15 dkg xilit, vagy 18 dkg eritritol
3 ek zabpehelyliszt
4 ek lenmagliszt
3 tojás
1,25 dl tej
1 ek foszfátmentes sütőpor

Elkészítése: A gesztenyét aprítóba tesszük és addig aprítjuk, míg püré állagú masszát kapunk. A liszteket összekeverjük a sütőporral. A tojásokat kikeverjük a xilittel, tejjel és az olvadt kókuszzsírral. Belekeverjük a gesztenyemasszát, végül a liszteket. Muffin kapszlikba töltjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Itt se feledjük a tűpróbát! A sütőből kivéve, rácson hűtjük. A kihűlt muffinokra egy-egy darab nyers ananászt teszünk, köré tejszínhabot nyomunk habzsákkal, végül egy ananászvirággal díszítjük.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Szóljon hozzá!

Hirdetés