Ide süss! Hortobágyi szottyos palacsinta tepsiben

2013.04.24. 16:28

Ide süss! Hortobágyi szottyos palacsinta tepsiben

Tavaszi receptverseny a Cívishírrel! Debrecen és Hajdú-Bihar, csattogjon a fedő, pörögjön a fakanál! Íme, az első recept.

Hirdetés

Hirdetés

Hortobágyi szottyos palacsinta tepsiben

Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 tojás
1 fej hagyma
60 dkg sertés darált hús
1 nagy doboz tejföl
fűszerek ízlés szerint
3-4 evőkanál ketchup
20 dkg trappista sajt

Elkészítés:
Sima palacsintákat sütünk de nem édes tésztával. A darált húst elkészítjük pörköltnek, megtöltjük a palacsintákat a pörkölttel, majd egy kivajazott tepsibe rakjuk őket sorban, Ezután egy edényben össszekeverjük a nagy tejfölt a ketchuppal és némi fűszerrel, amit a tepsiben lévő palacsintákra öntünk, majd ráreszeljük a sajtot és 20 perc alatt a sütőben készre sütjük.

Orosz T. Csaba

Ide süss! receptverseny

Küldje el a szerkesztőség címére (szerkesztoseg@civishir.hu) saját receptjét – lehetőség szerint fotóval. Fontos: nem kell Jamie Olivernek lenni! Jöhet leves, főétel, desszert, egytálétel, bográcsos, de akár egy különlegesebb szendvics leírása is. A lényeg: Ön már elkészítette és bevált. A recepteket értékes nyereményekért június 1-ig várjuk! A győzteseket Zacsik Tibor szakács választja ki.

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés