Hirdetés

Pár hét múlva indulnak az autósportok

| 2020. 05. 08. | 21:18:00
Már csak egy kis idő kell a felkészüléshez.
Pár hét múlva indulnak az autósportok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Május utolsó hétvégéjén már lehet országos bajnoki versenyt rendezni Magyarországon autósportban – döntött pénteki ülésén a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöksége. A testület korábban úgy határozott, hogy május 31-ig tartja érvényben a versenyrendezésre vonatkozó tiltást, ugyanakkor a hétfőn országos szinten életbe lépett enyhítő intézkedések nyomán ezt a határidőt két nappal, május 29-ig rövidítette le.

Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke az MTI-nek azt mondta, május utolsó hétvégéjén a gokart szakág országos bajnoki fordulójával indul újra az autósport-élet Magyarországon, ezt követően pedig már a többi szakágban is lesz lehetőség a versenyek megrendezésére.

– Más döntéseket is hoztunk, ezekre azért került sor, mert a szövetség igyekszik minden olyan lépést megtenni, amellyel a versenyzőket tudjuk segíteni – nyilatkozta az MNASZ elnöke. Később az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott: volt igény szakágvezetőktől arra, hogy hamarabb induljon el a bajnoki sorozat, de az elnökség egyhangú döntést hozott, mert idő kell a felkészüléshez.

A kecskeméti gokart ob-futam után június 6-án Kiskunlacházán a drag és a szlalombajnokság fog beindulni, június közepére rali 3-as bajnoki fordulót terveztek, onnantól pedig gyakorlatilag az összes szakág versenyei tervezés alatt vannak

– ismertette az első programokat a szövetségi elnök. – Az előzetes beszélgetések alapján a versenyzők mind várják, hogy újra a pályán lehessenek – mondta Oláh Gyárfás, majd hozzátette,: az év elején kiadott versenynaptár már nem aktuális. A szövetség június 1-jén teljesen új versenynaptárt tervez megjelentetni, a hazai futamok rendezőinek május 15-ig be kell jelenteniük rendezési szándékukat az MNASZ-nél.

– Mindannyian nehéz helyzetben vagyunk, mert még nem tudjuk, meddig tart a veszélyhelyzet, meddig kell zárt kapus rendezvényekben gondolkodnunk" - tette hozzá a szövetség vezetője, aki szerint hosszú távon fogják majd annak a hatásait érzékelni, hogy nem versenyezhettek, és ezért támogatóik nem kapták meg azokat a felületeket, amelyekre szerződésük volt.

– A legfontosabb most az, hogy minél hamarabb elinduljanak a bajnokság. Bízom benne, hogy az idei csonka évben is minőségi és jó bajnokságokat tudunk megrendezni, és 2021-ben visszatérünk arra a magas színvonalra, ami 2020 elején várható volt – folytatta. A Forma-1 magyarországi versenyét illetően azt mondta, "az elmúlt napokban a nemzetközi és a magyar szövetség között nem volt ezzel kapcsolatosan kommunikáció". Az utolsó állapot az, hogy esetlegesen, ha zárt kapusan is, dupla futamban gondolkodik a Liberty Media, a Forma-1 promótere.

Hirdetés