Hirdetés

Hirdetés

A tanárnők a melltartóba rejtették a kenőpénzt – érettségi az EU-ban!

2013.07.02. 14:57

Durva korrupciós botrány borzolja az idegeket a szomszédban!

Hirdetés

A bukaresti Dimitrie Bolintineanu középiskola több tucat tanára keveredet korrupciós botrányba, az érettségit próbálták elcsalni. Az óriási botrány dél körül robbant ki: miután a diákok elhagyták a termeket, mintegy 50 rendőr és ügyész érkezett az iskolába. Ezek minden osztályt átnéztek, megvizsgálták az igazgatói irodát, és több személyt meg is motoztak. A hatóságoknak tudomásuk volt arról, hogy a tanárok elcsalták az érettségit.

A rendőrök egy héttel korábban a Román Hírszerzési Szolgálat szakembereivel több hang- és videó felvevő készüléket is elhelyeztek a tanintézményben. A tanároknak nem volt tudomásuk arról mi készül ellenük, így minden aggodalom nélkül osztották szét a tételeket, a megoldásokkal együtt.

Cserében persze kenőpénzt kértek: a rendőrök a tanárnők melltartóiban találták meg az elrejtett pénzeket. Összesen 32 felvigyázó és öt másik, az érettségiztető bizottságban részt vevő tanárról van szó. Hétfőn mindnyájukat a bukaresti rendőrségre kísérték kihallgatás céljából, írta a román Adevarul cikke nyomán a manna.ro!

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés